Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


11.12.11

Torres Floralis Moscatel Oro

Torres Floralis Moscatel Oro


Kyseessä on todella makea jälkiruokaviini, joka on valmistettu väkevöimällä kypsyttämätöntä rypälemehua rypäletisleellä. Parhaimmillaan tämä kellanruskea viini on lähes jääkaappikylmänä, jolloin viileys hillitsee viinin runsasta makeutta ja saattaa sen hyvin tasapainoon viinin muiden makujen kanssa.

Floralisin maku seuraa sen runsaan kukkeaa, aromikasta tuoksua. Kukkeuden lisäksi mausta voi kuitenkin aistia selvästi myös raikasta, limemäistä sitruksisuutta sekä hieman yllättävästikin Earl Grey -teelle tyypillistä bergamotin makua. Lisäksi makua elävöittää monet erilaiset yrttimäiset vivahteet. Lämmetessään viinin runsas sokerisuus rupeaa puskemaan yhä enemmän esiin ja peittämään muita makuja alleen. Huoneenlämmössä Floralis on vain selvän teemäinen, makea ja melko yksinkertainen nektari.

Viini toimi kiitettävästi sitruksisen makunsa kanssa sitruunakreemisen juustokakun kyydittäjänä. Runsaan (happaman) sitruunaiselle jälkkärille ei Floralista kuitenkaan kannata miettiä, koska siitä ei juurikaan löydy jälkiruokaviineille tyypillisiä happoja tasapainottamaan jälkiruoan happamuutta – tämä viini on yksinomaan runsaan makea ja aromikas.

Viini ei ole sellainen makuhermoja hurmioon saattava jumalten nektari, jonka äärellä voisi filosofoida ja nauttia elämästä, kuten esimerkiksi laatu-Tokaj't, Sauternes't ja Trockenbeerenausleset, mutta se on oiva ja miellyttävän omaperäinen, mukavan yksioikoinen jälkkäriviini jolla saa piristettyä monta makeata torttua ja kakkua. Alle kympin hinta on vähintäänkin kohdallaan tämän tuotteen kanssa. Tullee ostettua varmasti joskus toistekin sopivan jälkkärin kaivatessa seuraa!

Lyhyesti: Ihastuttavan kukkea ja bergamottinen jälkiruokaviini.

Arvio: Miellyttävä – kohtuullisella hintalapulla ja omaperäisellä maullaan varsin kelpo tuote.

Hinnan (10,99e) ja laadun suhde: Hyvä – viini on hintaisekseen kelpo ostos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti