Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

24.3.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1453 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


3.12.11

Rothschild Carmenère Reserva 2009

Rothschild Carmenère Reserva 2009
  • Valmistaja: Baron Philippe de Rothschild
  • Tyyppi: Punaviini
  • Maa: Chile
  • Alue: Valle Central, Rapel
  • Rypäleet: Carménère (100%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta ostohetkellä: 9,99e (Syksy 2010, Alko)
  • Hinta nyt: 9,99e (Tammikuu 2013, Alko)

Tuoksussa on yrttejä, kypsää marjaa, sekä häivähdys hieman raa'aksi jätetylle Carménèrelle ominaista, selvää paprikan aromia.

Maku on tuhdin voimakas ja kirpeän mausteinen, tanniinitkin tuntuvat jonkin verran, mutta kuitenkaan Rothschild Carmenère ei silti ole kuitenkaan aivan sitä mitä reservaksi nimetyltä viiniltä voisi odottaa – tämä osoittaakin hyvin miten chileläisviineihin voi viininvalmistaja huoletta lätkiä "Reserva"-tekstin halutessaan. Viini on hyvin tavallinen kympin chileläispunkku.

Selvästi nuoren oloisen viinin maku jäi jonkin verran ohueksi, vaikka siitä voimaa löytyikin. Maku parani ja suutuntuma hieman pehmeni pidempiaikaisen happikosketuksen kanssa, mutta jätti silti hieman toivomisen varaa. Jälkimaku oli Carménèrelle tyypillisesti lyhyt ja kolkko kuin Suomen kesä. Yleisesti Rothschild Carmenère toimii paremmin ruokaviininä kuin sellaisenaan: pelkkänä seurusteluviininä se on melko terävä, kolkohko ja melkeinpä huutaa ruokaa vierellensä.

Tästä huolimatta viini on kuitenkin hintaluokassaan ihan varteenotettava valinta mausteiseksi ruokaviiniksi.

Lyhyesti: Nuori ja mausteinen chileläispunkku grillaukseen.

Arvio: Keskinkertainen – viinillä on puolensa, mutta kokonaisuus jättää toivomisen varaa.

Hinnan (9,99e) ja laadun suhde: OK – viini on hintansa arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti