Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


11.12.11

Pieropan Soave Classico 2009

Pieropan Soave Classico 2009

  • Valmistaja: Pieropan
  • Tyyppi: Valkoviini, DOC Soave Classico
  • Maa: Italia
  • Alue: Veneto, Soave, Soave Classico
  • Rypäleet: Garganega (90%), Trebbiano di Soave (10%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta ostohetkellä: 13,71e (Kevät 2010, Alko)
  • Hinta poistuessaan: 14,02e (Kesäkuu 2012, Alko)
  • Hinta nyt: – (ei Alkon valikoimissa)

Pieropanin soave on keskimääräistä Suomessa myytävää tusinasoavea himpun verran hinnakkaampi vaihtoehto, mutta selvästi myös tasokkaampi esitys.

Viinin tuoksu on pirteä ja tyynen kesäinen, nostaen esiin erityisesti raikkaita omenan ja sitruksen aromeja.

Suutuntuma on selvästi perus-soavea hapokkaampi ja ryhdikkäämpi – kielellä voi jopa tuntea häivähdyksen pistelevyyttä hapoista. Raikkaan kuiva maku tarjoilee vihertävän omenan lisäksi mausteyrttejä, olkia, mineraalisuutta sekä hitusen hunajaista makeutta.

Italialaisille valkoviineille tyypillisesti maun tarkoituksena ei ole lyödä maistajan makuhermoja turpaan kaikilla osa-alueilla, vaan olla hillitty ja tasapainoinen esitys. Viinin maku ei ole voimakas makujyrä, vaan kevyt, monipuolinen ja tasapainoinen ja viinin tultua nielaistuksi maku haipuu suussa vielä kauan, happojen nostaessa neden kielelle.

Viini tuli testattua sekä herkullisen avokado-pesto-risoton kanssa ruokajuomana että sellaisenaan, ja molemmat osiot Pieropan suoritti erinomaisesti. Yleisesti erittäin kelpo italialainen valkoviini, jonka ainoa puuttuva tähti tulee astetta kovemmasta hinnoittelusta Italian valkoviinien yleiseen hintatasoon nähden.

Lyhyesti: Raikas, kevyt, hapokas ja tasapainoinen Pohjois-Italian valkoviini.

Arvio: Tyylikäs – viini on sekä monipuolinen ruokaviini että miellyttävä seurusteluvalkkari.

Hinnan (14,02e) ja laadun suhde: Hyvä – viini on hintaisekseen kelpo ostos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti