Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


22.12.11

Gérard Bertrand Grand Terroir Tautavel 2007

Gérard Bertrand Grand Terroir Tautavel 2007
  • Valmistaja: Gérard Bertrand
  • Tyyppi: Punaviini, AOC Côtes du Roussillon Villages Tautavel
  • Maa: Ranska
  • Alue: Languedoc-Roussillon, Tautavel
  • Rypäleet: Grenache, Syrah, Carignan
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 15,00e (Syksy 2011, Alko, tilausvalikoima)
  • Hinta nyt: 14,99e (Tammikuu 2014, Alko, tilausvalikoima)
Tumman purppuraisen viinin tuoksu on melko pitkään dekantointiin nähden melko kevyt, lähes sulkeutuneen oloinen. Sen verran mitä tuoksusta irtoaa, taipuu se hennon luumuisen ja lakritsisen suuntaan.

Itse maku on kevyehkön keskitäyteläinen, pirteän hapokas, hillityn hedelmäinen ja voimakkaan tammisen mausteinen. Maun viehätys kuitenkin perustuu erityisesti tuoksun lupaaman lakritsisuuteen – viinillä tuntuukin olevan paksu, musta lakritsisydän, jolla on ohut, kirpeä kuori. Bertrandin Tautavel on kuin eleganttiin viinimuotoon saatettu kirpakka metrilaku.

Jälkimaku on pitkä, tyylikäs, tamminen, jopa kevyen suolaheinäinen, ja lämmin. Kokonaisuus on oikein miellyttävä, hieman erikoinenkin, ja tyylikkäästi hallittu. Viini on oikein miellyttävä sellaisenaan, mutta myös varmasti kelpo riistaviini sekä yleisviini monien ranskalaishenkisten ruokalajien seuraan. Hinta on viinin laatuun nähden hyvinkin ok.

Lyhyesti: Omalaatuinen, tyylikäs ja tasapainoinen viini Ranskan eteläiseltä rannikolta.

Arvio: Tyylikäs – viinin monet eri puolet ovat kaikki keskenään hyvin tasapainossa ja lopputulos on varsin onnistunut ja mielekäs.

Hinnan (14,99e) ja laadun suhde: Hyvä – viini on hintaisekseen kelpo ostos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti