Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


6.12.11

Nieto Senetiner Reserva Malbec 2009

Nieto Senetiner Reserva Malbec 2009
 • Valmistaja: Bodegas Nieto Senetiner
 • Tyyppi: Punaviini
 • Maa: Argentiina
 • Alue: Mendoza
 • Rypäleet: Malbec (100%)
 • Koko: 0,75
 • Hinta ostohetkellä: 9,96e (Syksy 2010, Alko)
 • Hinta nyt: 10,29e (Tammikuu 2014, Alko)

Nieto Senetinerin Malbec on argentiinalaisessa hengessä voimakkaan täyteläinen viini. Sen maku on terävä, mausteinen ja kenties hieman yksioikoisenkin hedelmäinen.

Heti avattuna se on turhankin tuhti viini ja se kaipaa runsasta dekantointia, jolloin sen mausteinen tammisuus ja terävyys tasapainottuvat oivalliseksi, kevyen vaniljaiseksi pyöreydeksi. Makua kannattelee pystyssä viinin nuoruuden voimissa oleva hedelmäisyys ja sopivasti tuntuvat tanniinit, ei sen ei-kovinkaan-runsaat hapot.

Maku on tumma ja täyteläinen, jälkimaku lämmin ja hedelmäinen. Yleisesti viini on pikkuisen liian yksiulotteinen ja lyhyehkö tekemään viinistä erinomaista. Tästä huolimatta se on silti harvoja eteläamerikkalaisia, joka ei kärsi monien uuden maailman viinien tapaan ylitsevuotavan runsaasta, makeasta hillomaisuudesta. Hintaluokassaan oikein kelpo valinta.

Lyhyesti: Oikein kelvollinen argentiinalais-Malbec järkevään hintaan.

Arvio: Miellyttävä – tumma ja tuhti grillipöydän vieras.

Hinnan (10,29e) ja laadun suhde: Hyvä – viini on hintaisekseen kelpo ostos.

2 kommenttia:

 1. hyvin kuvailtu, olen miettinyt, miltä nahkaiseksi sanottu viini maistuu, tätä juotuani se on selvinnyt, ei kuitenkaan pahassa mielessä. tosin itsellä lasissa vuosikerta 2011.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämmentävää. Liekö nyt kyseessä sama nahkaisuus mitä yleensä viinipiireissä ko. termillä tarkoitetaan?

   Tuo piirre nimittäin on se yleensä tuoretta nahkatakkia tai hevosen satulaa muistuttava tuoksu (ja tietyllä tapaa samanlainen maku), joka rupeaa ilmenemään yleensä vasta hieman vanhemmissa, pidempään kypsyneissä viineissä ja mikä on yleensä enemmän vanhan maailman viinien ominaisuus (usein nahkaa löytää esim. Riojan tai Bordeaux'n viineistä tai vaikkapa Brunelloista), joten kuulostaa melko hassulta löytää todella selvää nahkaisuutta hyvin tuoreesta uuden maailman Malbecista. En kuitenkaan ole ko. vuosikertaa maistanut, joten en missään nimessä väitä, ettei näin kuitenkaan olisi! Pitänee itse maistaa jossain välissä niin sittenpähän tietää paremmin.

   Poista