Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


14.12.11

La Sancive Muscadet 2010

La Sancive Muscadet-Sèvre et Maine Sur Lie 2010
  • Valmistaja: Drouet Frères
  • Tyyppi: Valkoviini, AOC Muscadet-Sèvre et Maine
  • Maa: Ranska
  • Alue: Loire, Pays Nantais
  • Rypäleet: Melon de Bourgogne (100%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta ostohetkellä: 8,29e (Kesäkuu 2011, Alko)
  • Hinta nyt: 8,88e (Tammikuu 2013, Alko)

Viinin sur lie -merkintä tarkoittaa, että viini on kypsynyt kuolleen hiivasakan päällä, mikä tuo usein viineille lisää aromaattisuutta ja moniuloitteisuutta makuun.
Viinin kevyehkö tuoksu on kesäisen hedelmäinen, yrttinen ja kypsä. Siitä voi aistia myös kukkaisuutta ja kevyttä olkisuutta.

Maku on kuiva, raikkaan ja runsaan hapokas ja hyvin aromaattinen. Aromeista löytyy greippimäisyyttä, mutta myös kevyttä, hiivaista ranskanleipää, sitrusta, mietoja yrttejä ja vihreätä omenaa.

Melon de Bourgogne on yleensä kovin mieto ja neutraali rypälelajike, mutta viini on paljon runsaampi mitä rypäle antaisi odottaa – todennäköisesti sur lie -kypsytyksen ansiosta. Jälkimaku on miellyttävä, mutta korkeintaan keskipitkä. Yleisesti viini on hieman tavanomainen mutta kaikin puolin miellyttävä ja nautittava.

Hintaisekseen La Sancive on yllättävän tasokas ja monipuolinen; kaikkea muuta kuin mutkaton ja miellyttämisenhaluinen. Ei tarjoa tajuntaaräjäyttäviä, ennenkokemattomia aromeita, mutta on joka tapauksessa miellyttävän laadukas, kuiva valkoviini hintaluokassaan. Tähän hintaan olisin odottanut saavani vähemmänkin. Kelpaa niin kesäisen kevyen ruokapöydän keskelle kuin piknikkoriinkin.

Lyhyesti: Kuiva, raikas ja mukavan monipuolinen valkoviini hintaluokassaan.

Arvio: Miellyttävä – tyylipuhdas kesäviini.

Hinnan (8,88e) ja laadun suhde: Erinomainen – viini on hintaluokkansa parhaimmistoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti