Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


14.12.11

Masi Bonacosta 2009

Masi Bonacosta Valpolicella 2009
  • Valmistaja: Masi Agricola
  • Tyyppi: Punaviini, DOC Valpolicella Classico
  • Maa: Italia
  • Alue: Veneto, Valpolicella, Valpolicella Classico
  • Rypäleet: Corvina (70%), Rondinella (25%), Molinara (5%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 10,99e (Toukokuu 2011, Alko)
  • Hinta nyt: 10,90e (Tammikuu 2013, Alko)

Viini on väriltään kevyesti sinertävän viininpunainen, mutta myös melko hailakka ja läpinäkyvä. Tuoksu on raikas, runsaan punamarjainen ja makean mansikkainen.

Melko hillitty maku seuraa tuoksua raikkaalla marjaisuudellaan ja tummalla, kypsällä kirsikkaisuudellaan, mutta maussa tuntuu myös hyvin hento, mausteisen vaniljainen sivujuonne. Tanniineja viinissä ei tunnu olevan juuri ollenkaan, mutta sen sijaan viini ryydittävät runsaan, pirteät hapot, jotka tekevät viinistä miellyttävän raikkaan ja eloisan.

Jälkimaku on kevyeen makuun nähden melko pitkä ja siinä viinin mausteisuus taittuu kevyesti patinoituneen nahan aromiin vaniljaisen tammen korostuessa hetkeksi ennen hiipumistaan. Makua suurempana tunteena tuntuu alkoholin tuoma jälkilämpö, joka jää lämmittämään niin suuta kuin nieluakin oikein miellyttävästi.

Viini on kovin arkinen, mutta kevyeksi viiniksi oikein miellyttävä ja tasapainoinen esitys. Viini on melko helppo, joten se toimii hyvin seurustelu- ja piknikviininä, mutta sen hyvän happorakenteen vuoksi viini on myös kelpo valinta pastalle, kevyesti maustetulle vaalealle lihalle, kalalle tai jopa ruokaisemmalle salaatille.

Lyhyesti: Lämmin, kepeä, marjainen ja eloisa arkiviini.

Arvio: Miellyttävä – viinin mukavan suorasukainen ja simppeli maku tekee siitä varman valinnan moneen eri tarkoitukseen.

Hinnan (10,90e) ja laadun suhde: Hyvä – viini on hintaisekseen kelpo ostos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti