Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


13.12.11

Estreia Vinho Verde Rosé 2010

Estreia Vinho Verde Rosé 2010
  • Valmistaja: Viniverde
  • Tyyppi: Roséeviini, DOC Vinho Verde
  • Maa: Portugali
  • Alue: Minho
  • Rypäleet: Vinhão, Borraçal, Espadeiro
  • Koko: 0,75
  • Hinta ostohetkellä: 7,39e (Kesä 2011, Alko)
  • Hinta nyt: – (poistunut tuote)
Tuoksu on roséeviineille ominaisen marjainen – kuin sekoitus vadelma-, metsämansikka- ja punaherukkamehua. Väri on kaunis, syvän kuulas vaaleanpunainen.

Viinissä on jonkin verran sokeria – esimerkiksi Alkon kuvauksissa viini on merkitty puolikuivaksi – mutta kiitos viinin erittäin runsaiden happojen, sokeria ei juuri aisti. Pieni makeus pehmentää hieman viinin reippainta terää ja korostaa marjaisuutta, mutta yleisvaikutelma on pirteän raikas.

Erityisesti runsaat hapot tuovat viinille raikastavaa kirpeyttä ja tuntuvat leukaperissä asti pitkään viinin nielaisunkin jälkeen. Happojen lisäksi myös pirskahtelevuutta tuovat hiilihapot raikastavat viiniä entisestään.

Viinin lämmetessä sen makeus korostuu ja pirskahtelevuus vaimenee, jolloin se menettää suurinta viehätystään, mutta jääkaappiviileänä viini on loistava, mutkattoman yksinkertainen ja raikas tuttavuus. Juuri erinomainen yhdistelmä edukkaimpien roséiden kesäistä marjaisuutta ja perinteisten Vinho Verde -viinien raikasta rapsakkuutta.

Tähän hintaan ei suuria elämyksiä voi odottaa saavansa, mutta alle seitsemän ja puolen euron hinnallaan se on juuri sopiva investointi pirteään piknikviiniin kesäkuumalle. Loistava aisapari patongille, tuorejuustolle ja porottavalle auringolle.

Lyhyesti: Kesäisen marjainen ja raikas rosée-Vinho Verde

Arvio: Miellyttävä – oiva, mutkaton kesäviini.

Hinnan (7,39e) ja laadun suhde: OK – viini on hintansa arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti