Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


12.12.11

Pèppoli Chianti Classico 2008

Antinori Pèppoli Chianti Classico 2008

 • Valmistaja: Antinori
 • Tyyppi: Punaviini, DOCG Chianti Classico
 • Maa: Italia
 • Alue: Toscana, Chianti, Chianti Classico
 • Rypäleet: Sangiovese (90%), Merlot, Syrah
 • Koko: 0,75
 • Hinta arviointihetkellä: 19,70e (Kevät 2011, Alko, tilausvalikoima)
 • Hinta nyt: 21,30e (Helmikuu 2014, Alko, tilausvalikoima)
Viinin väri on todella syvä ja hieman nuorekkaan sinertävä. Tuoksu on muhkea ja se tarjoilee niin Syrahin pippurisuutta kuin Merlot'n tummaa marjaa. Tarkemmalla nuuhkimisella viini tarjosi tuoksuun myös punaisia marjoja – jopa mansikkaa?

Maku on hedelmäisyydessään nuorekkaan terävä vaikkei kovin moniulotteinen, hapot ovat miellyttävän pirteät ja suutuntuma melko runsas tanniineiltaan. Maku tarjoaa sekä marjaa että maustetta erittäin hyvässä tasapainossa.

Yleisvaikutelma viinistä on mehukas, nuorekas mutta hyvin tehty ja mukavan tasapainoinen. Viinin on mainittu olevan Chianti Classico, joka on parhaimmillaan suht nuorena, eikä siis tarjoa juurikaan kummepaa ikäännyttämispotentiaalia. Viini itsessään on kaikin puolin pirteä yllättäjä tuhdimpien Chianti Classicoiden seurassa, ja vaikka hinnassa saattaakin kenties olla viinin pienehköön yksiuloitteisuuteen nähden ehkä euro pari ylimääräistä, ei missään nimessä mahdottoman huonosti ole myöskään hinnoiteltu.

Lyhyesti: Nuorena juotavaksi tarkoitettu miellyttävä, puhdaspiirteinen ja positiivisen raikas Chianti Classico.

Arvio: Erittäin hyvä – oikein näppärä valinta jos haluaa yhdistelmän Chiantin nuorekasta raikkautta ja Chianti Classicon eleganssia.

Hinnan (21,30e) ja laadun suhde: OK – viini on hintansa arvoinen.

3 kommenttia:

 1. Tää uppoo hyvin spraitin kaa.

  VastaaPoista
 2. Tätä saa Tallinnan Super Alkosta lähes 6 euroa Alkoa halvemmalla...

  http://www.viinarannasta.ee/detail.php?id=23894

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsin kohtuulliseen hintaan, siis! Hinta-laatu-suhde kohoaa tuohon hintaan ostettaessa jo suorastaan erinomaiseksi. Kiitos vinkistä!

   Poista