Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


14.12.11

Motörhead Shiraz 2009

Motörhead Shiraz 2009

  • Valmistaja: Leogate Estate, Broken Back Winery
  • Tyyppi: Punaviini
  • Maa: Australia
  • Alue: New South Wales, Hunter Valley
  • Rypäleet: Syrah (100%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta ostohetkellä: 14,98e (Talvi 2011, Alko, tilausvalikoima)
  • Hinta nyt: 15,98e (Tammikuu 2014, Alko, tilausvalikoima)
Motörhead on sekä yllättävän hailakka väriltään että marjainen tuoksultaan ollakseen aussi-Shiraz. Erityisesti punaherukkaisuus tuntuu korostuvan tuoksussa viinin avautuessa.

Maku suorastaan yllätti. Koska kyseessä on yhdistelmä tuhtia Shiraz-rypälettä ja muhevan hedelmäisistä viineistä tuttua Australiaa – myytynä maailmankuulun yhtyeen logon alla – oletin viinin olevan yksinkertaiseen suomalaiseen makuun sopiva, paksun täyteläinen ja ylihilloinen aussi-Shiraz-pommi.

Lopputulos olikin jossain keskitäyteläisen ja täyteläisen välimaastossa tasapainotteleva viini: maku oli odotetun makean hedelmäisyyden sijaan kevyehkön marjainen vaikkakin suhteellisen mutkaton. Maussa on Shiraz'lle tyypillistä, eksoottista mausteisuutta sekä pientä palaneen tammen aromia, mutta muuten siis Motörhead Shiraz on kaikkea muuta mitä sana "aussi-Shiraz" tuo mieleen.

Tanniineja on vähänlaisesti ja alkoholi tuppaa hieman puskemaan kevyen maun läpi, mutta happoja sentään löytyy kohtuullisesti, jottei viini tunnu täysin ryhdittömältä. Vaikka jälkimaku on lyhyenpuoleinen, on viinin makumaailma yllättävän sopiva oman, kevyempiä eurooppalaisia suosivan viinimakuni kanssa.

Erinomainen arkiviini yksinkertaisten ja rasvaisten ruokien seuraksi. Pizzat, pastat ja lasagnet toimivat varmasti hyvin; taloudessamme viini kului grillatun halloumin kumppanina ja yhdistelmä toimi oikein miellyttävästi.

Hinta-laatusuhde sen sijaan on kaikkea muuta kuin kohdallaan. Viini oli oikein miellyttävä ja helppo, mutta näin mutkattomasta ja simppelistä tuotteesta 15 euroa kuulostaa hieman naurettavalta. Kyllähän nyt vielä euron pari maksaa viinin röyhkeätä Snaggletooth-etiketistä, mutta hinnassa on selvästi ilmaa, joka vain yhtyeen fanin kannattaa maksaa.

Itsehän maistelin pullon loput Overkilliä kuunnellessa.

Lyhyesti: Keskitäyteläinen, hapokas, marjainen ja hieman yksiulotteinen arkiviini.

Arvio: Miellyttävä – viini osasi yllättää tasapainoisella ja raikkaalla maullaan.

Hinnan (15,98e) ja laadun suhde: Surkea – samaan hintaan saa paljon parempaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti