Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


21.12.11

Gérard Bertrand B.Bon Cabernet Merlot 2009

Gérard Bertrand B.Bon Cabernet Merlot 2009
  • Valmistaja: Gérard Bertrand
  • Tyyppi: Punaviini, IGP / Vin de Pays d'Oc, luomu
  • Maa: Ranska
  • Alue: Languedoc-Roussillon
  • Rypäleet: Cabernet Sauvignon (80%), Merlot (20%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 9,90e (Syksy 2011, Alko)
  • Hinta nyt: 11,48e (Helmikuu 2014, Alko)

Vuorossa on Bertrandin luomurypäleistä puristettu syvän- ja tummanpunainen B.Bon-viini. Sen tuoksu on hieman tunkkainen ja runsaan hilloinen, eikä tämän vuoksi vaaditakaan runsasta mielikuvitusta kuvittelemaan että aivan kuin lasiin olisi kaavittu tallinpohjalta kypsiä luumuja ja mustaherukkahilloa.

Kuiva maku on keskitäyteläinen, suht tiukka ja hapokas, tanniineja on reilummanpuoleisesti. Hedelmäisyys taittuu kevyen mustaherukkaiseen, yrttiseen makuun.

Viinin siirryttyä jatkamaan matkaansa nielussa, jää kielelle pitkä, hapokas ja herukkainen jälkimaku – ei kuitenkaan kovinkaan miellyttävä sellainen. Viini kaipaisi seurakseen ruokaa pyöristämään sen pahimpia kulmia, mutta viinin heikohko hedelmäisyys ei lupaa siitä myöskään kovinkaan kaksista ruokaviiniä.

Kokonaisuus on hieman kolkko ja ontto – viinissä on selkeät raamit, mutta tiukka ja vaisu hedelmäisyys ei riitä antamaan viinille varsinaista sydäntä. Tasapaino tuntuu olevan kunnolla hakusessa. En ole vakuuttunut.

Lyhyesti: Melko kevyehkö, mutta myös karhean tallinen ja tiukan tanniininen tusinaviini.

Arvio: Huono – kympillä saa Alkon hyllyltä paljon parempaakin vastinetta rahalleen – myös luomuna.

Hinnan (11,48e) ja laadun suhde: Surkea – samaan hintaan saa paljon parempaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti