Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


7.12.11

Nederburg Sauvignon Blanc 2009

Nederburg Winemaster's Reserve Sauvignon Blanc 2009
  • Valmistaja: Nederburg
  • Tyyppi: Valkoviini, WO Western Cape
  • Maa: Etelä-Afrikka
  • Alue: Western Cape
  • Rypäleet: Sauvignon Blanc (100%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta ostohetkellä: 8,98e (Joulukuu 2010, Alko)
  • Hinta nyt: 9,98e (Tammikuu 2014, Alko)

Vaikkei Nederburgin Sauvignon Blanc ole järin elegantti tai muuten mitenkään erityisen hieno Sauvignon Blanc -viini, on pakko kyllä jo ensimmäisellä maistiaisella todeta viinissä hinnan olevan kohdallaan. Monien yhtä laadukkaiden SB-viinien hinta kuitenkin tuntuu olevan automaattisesti pari kolme euroa korkeampi.

Viini tuoksuu hyvin tyypilliseltä uuden maailman Sauvignon Blanc'lta - rehevään, leikatun nurmen ja herukkaisen tuoksun sekaan on tullut paljon kypsää ja trooppista hedelmää.

Viinin on kuiva ja yleisvaikutelmaltaan nuorekas, sen raikkautta korostavat Sauvignon Blanc'lle tyypilliset runsaat hapot, jotka kuitenkin ovat tasapainossa viinin kanssa - nyt ne eivät tee makua liian teräväksi, vaan viini pysyy nautittavana sellaisenaankin. Maku on nuorelle SB:lle tyypillisesti hyvin runsas; mausta löytyy trooppisen hedelmän seasta myös raikasta sitruunaa, nokkosen aromia ja leikattua nurmea. Nuuskaisu, hörppy viiniä ja voi kuvitella keskellä synkintä talveakin makoilevansa vastaleikatulla niityllä kesäauringon alla.

Viini ei edes yritä saavuttaa Ranskan eleganttien SB-viinien eleganssia, vaan tarjoilee melko yksipuolisen mutta maukkaan hedelmätarjottimensa kertaheitolla. Selvästi nuorena juotavaksi tarkoitettu viini - tämän viinin valloittava nuorekkuus ei paria hassua vuotta pidempään, eikä sen tilalle tule tulemaan vanhuuden hillittyä charmia.

Lyhyesti: Nuori, raikas ja ryhdikkään hedelmäinen Sauvignon Blanc kohtuullisella hinnalla.

Arvio: Miellyttävä – yksinkertaisuudestaan ja runsaasta trooppisuudestaan huolimatta kaikin puolin hyvä uuden maailman SB.

Hinnan (9,98e) ja laadun suhde: Erinomainen – viini on hintaluokkansa parhaimmistoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti