Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


8.12.11

Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé 2009

Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé 2009
  • Valmistaja: Miguel Torres
  • Tyyppi: Roséeviini
  • Maa: Chile
  • Alue: Valle Central, Curicó
  • Rypäleet: Cabernet Sauvignon (100%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta ostohetkellä: 9,99 (Syksy 2010, Alko)
  • Hinta nyt: 9,99 (Helmikuu 2012, Alko)

Toisin kuin monet roséeviinit, jotka ovat surullisen usein vain makeita ja halvanoloisia tissuttelujuomia tai hentoja ruokaa vaativia viinejä, Santa Digna on yksi niitä harvoja roséita, jotka ovat saaneet minut vakuuttuneeksi monikäyttöisyydestään.

Santa Digna on muita roseeviinejä selvästi asenteellisempi ja sen varsin kohtuullinen sokerimäärä yhdistettynä sopivan pirteään hapokkuuteen ja runsaaseen marjaisuuteen tekee siitä niin oivan seurusteluviinin kuin hyvän kyytipojan esimerkiksi monille mausteisemmille ja öljyisemmille aasialaisille ruoille.

Viinin kuivan ja puolikuivan epämääräisessä välimaastossa pyörivä maku on hyvin monille roseille tyypillisen marjainen, erityisesti tuntuvan mansikkainen, muttei läheskään yhtä yksiulotteinen kuin monilla lajitovereillaan.

Santa Dignan syvän punainen väri ja rehevä marjaisuus erottavat sen hyvin monesti vaatimattomista, imelän esanssisista tai yleisesti tylsistä roseista. Tämä on vallan kelpo rosée, joka raikkaan makunsa ansiosta toimii etenkin kesäkuumalla hieman viilennettynä; niin raikkaiden kesäruokien kera kuin sellaisenaan.

Lyhyesti: Mansikkainen ja ryhdikkään hapokas viini niin ruoalle kuin seurusteluun.

Arvio: Hyvä – Raikas, intensiivinen ja mukavan yleiskäyttöinen rosée.

Hinnan (9,99e) ja laadun suhde: Erinomainen – viini on hintaluokkansa parhaimmistoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti