Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


8.12.11

Kaiken Malbec 2008

Kaiken Malbec 2008
  • Valmistaja: Kaiken
  • Tyyppi: Punaviini
  • Maa: Argentiina
  • Alue: Mendoza
  • Rypäleet: Malbec (95%), Cabernet Sauvignon (5%)
  • Koko: 0.75
  • Hinta arviointihetkellä: 9,30e (Lokakuu 2010 Alko)
  • Hinta nyt: 10,45e (Tammikuu 2014, Alko)

Pääsin maistamaan tätä viiniä aivan mielenkiinnosta, olihan viini saanut runsaasti kehuja ja Helsingin Sanomien testistäkin putosi 4/5!

Olin yllättynyt viinin täydellisestä yllätyksettömyydestä. Suht täyteläinen maku on selvästi tallinen ja karhean rustiikkinen, mutta ei kuitenkaan viinille eduksi – parempaa ja viinin makumaailmaan sopivaa tallista luonnetta löytyy esim. perinteisistä Espanjan viineistä. Viiniä hallitsee savuinen hedelmäisyys ja paahtunut, mutta hedelmään huonosti integroitunut tammi. Jälkimaku on suurilta osin lyhyt ja vain vaniljaan taittuva tammi tuntuu jäävän kielelle hieman pidemmäksi aikaa.

Tanniineja viinistä löytyi hyvin vähän ja happoja ei juuri ollenkaan. Kaiken olisi kaivannut enemmän tukea hapoilta ja runsaammilta tanniineilta, nykyisellään ne eivät tukeneet viinin turhan yksioikoista ja karheata makua ollenkaan. Vaatii paljon ruoalta että saadaan sopiva yhdistelmä jota viini voisi kompata.
En ymmärrä viinin hehkutusta; omaan makuuni Kaikenin Malbec oli tylsä eikä edes kovin laadukas tallinen viini. Kyllähän tällaista perustäyteläistä ja muhkeata viiniä nyt juo irvistelemättä, mutta mielestäni tällä hinnalla Argentiinasta saisi parempaakin.

Lyhyesti: Savuinen ja tallinen perus-Malbec

Arvio: Tylsä – yllätyksetön ja rustiikkisenkarhea uuden maailman punaviini.

Hinnan (10,45e) ja laadun suhde: Heikko – viini ei täytä hinnan luomia odotuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti