- Valmistaja: Cecilia Beretta, Pasqua
- Tyyppi: Punaviini, DOC Valpolicella Superiore
- Maa: Italia
- Alue: Veneto, Valpolicella
- Rypäleet: Corvina, Rondinella, Corvinone
- Koko: 0,75
- Hinta ostohetkellä: 13,98e (Kesä 2010, Alko)
- Hinta nyt: 14,99e (Tammikuu 2012, Alko)
Tuoksu on hieman sulkeutunut, mutta tarjoilee pääasiassa tuoreita punaisia marjoja kevyen maalaisella sivujuonteella.
Sen sijaan viinin maku toimii kuin vuoristorata – aluksi tulee kevyt, pehmeä ja tuoreen hedelmäinen maku, sen jälkeen mukaan iskee pienellä viiveellä tuhti, hapokas ja mausteinen takapotku. Kokonaisuus on upean täyteläinen, tasapainoinen ja lämmin; viini on oikein miellyttävä, vaan ei millään muotoa kosiskeleva. Yleisesti tämä Ripasso tuntuu olevan vallan erinomainen ja ryhdikkään hapokas punaviini, joka nojaa enemmän terhakkaan hapokkaisiin Valpolicellan viineihin kuin kypsänpaksuihin Amaroneihin.
Pippurinen ja tamminen mausteisuus, hapokkuus ja tanniinit tuntuvat kaipaavan ilmaamista ja karahvissa viini avautuukin erinomaiseksi, voimakkaaksi ruoka- ja seurusteluviiniksi. Cecilia Berettan Ripasso toimii niin viilenevinä kesäiltoina kuin talven lämmikkeenä. Edustaa Ripassoista hieman edullisempaa päätä, mutta laadultaan on Ripassojen kärkikastia. Viini tullee vielä kehittymään vuoden parin ajan, mutta on oikein hyvin nautittavissa jo nuorena.
Lyhyesti: Lämmin, mausteinen ja terhakka italialaisviini riistalle ja puolikypsälle punaiselle lihalle.
Arvio: Erinomainen – kuin Valpolicella Superiore -punaviini seuraavassa potenssissa.
Hinnan (13,99e) ja laadun suhde: Erinomainen – viini on hintaluokkansa parhaimmistoa.
Sen sijaan viinin maku toimii kuin vuoristorata – aluksi tulee kevyt, pehmeä ja tuoreen hedelmäinen maku, sen jälkeen mukaan iskee pienellä viiveellä tuhti, hapokas ja mausteinen takapotku. Kokonaisuus on upean täyteläinen, tasapainoinen ja lämmin; viini on oikein miellyttävä, vaan ei millään muotoa kosiskeleva. Yleisesti tämä Ripasso tuntuu olevan vallan erinomainen ja ryhdikkään hapokas punaviini, joka nojaa enemmän terhakkaan hapokkaisiin Valpolicellan viineihin kuin kypsänpaksuihin Amaroneihin.
Pippurinen ja tamminen mausteisuus, hapokkuus ja tanniinit tuntuvat kaipaavan ilmaamista ja karahvissa viini avautuukin erinomaiseksi, voimakkaaksi ruoka- ja seurusteluviiniksi. Cecilia Berettan Ripasso toimii niin viilenevinä kesäiltoina kuin talven lämmikkeenä. Edustaa Ripassoista hieman edullisempaa päätä, mutta laadultaan on Ripassojen kärkikastia. Viini tullee vielä kehittymään vuoden parin ajan, mutta on oikein hyvin nautittavissa jo nuorena.
Lyhyesti: Lämmin, mausteinen ja terhakka italialaisviini riistalle ja puolikypsälle punaiselle lihalle.
Arvio: Erinomainen – kuin Valpolicella Superiore -punaviini seuraavassa potenssissa.
Hinnan (13,99e) ja laadun suhde: Erinomainen – viini on hintaluokkansa parhaimmistoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti