Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


8.12.11

Cameleon Cabernet Sauvignon 2010

Jean Bousquet Cameleon Cabernet Sauvignon 2010
  • Valmistaja: Jean Bousquet
  • Tyyppi: Punaviini, luomu
  • Maa: Argentiina
  • Alue: Mendoza, Tupungato
  • Rypäleet: Cabernet Sauvignon (100%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 8,98e (Syksy 2010, Alko)
  • Hinta nyt: 9,99e (Tammikuu 2013, Alko)

Niin Cameleonin maussa kuin tuoksussa on runsaasti maustetta, tammea ja tulisuutta. Runsaan täyteläinen, tanniininen ja tamminen maku on melko yksioikoinen, mutta hinta otettakoon huomioon: alle kympin viiniksi se on kuitenkin sieltä paremmasta päästä. Pieni miinusmerkki tulee kenties turhankin ronskista alkoholipitoisuudesta, joka pääsee leikkaamaan jopa tuhdin maun läpi.

Viini on aivan liian tuhti sellaisenaan ja huoneenlämpöisenä, siksi suosittelenkin viiniä runsaan ilmaamisen jälkeen tai kohtuudella jääkaapissa jäähdytettynä.

Cameleon on hyvä valinta voimakasta ja tanniinista viiniä kaipaaville ruoille, sekä todella tuhtien viinien ystäville seurustelujuomaksi. Viinissä hinta ja laatu kohtaavat hyvin, lisäksi papukaijamerkki luomusta.

Lyhyesti: Mausteinen, voimakas ja täyteläinen luomuviini.

Arvio: Miellyttävä – viini lämmittää talvella ja toimii grillatessa kesällä.

Hinnan (8,98e) ja laadun suhde: Hyvä – viini on hintaisekseen kelpo ostos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti