Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


15.12.11

Sileni Sauvignon Blanc 2010

Sileni Cellar Selection Sauvignon Blanc 2010
  • Valmistaja: Sileni Estates
  • Tyyppi: Valkoviini
  • Maa: Uusi-Seelanti
  • Alue: South Island, Marlborough
  • Rypäleet: Sauvignon Blanc (100%)
  • Koko: 0,375
  • Hinta ostohetkellä: 7,80e (Kesä 2011, Alko)
  • Hinta nyt: – (poistunut tuote)

Viinin tuoksu on kesäinen ja pirtsakka, täynnä vihreitä mielleyhtymiä. Löytyy niin voimakasta kukkaketoa ja vastaleikattua nurmea kuin Sauvignon Blancille ominaista herukanlehteä ja nokkosta.

Maussa tuntuu voimakas, pirteä hapokkuus, joka tukee runsasta, makeaan taittuvaa ja kypsän trooppista hedelmäisyyttä. Yleisesti suutuntuma on kuiva, mausteinen ja eloisa, erityisesti tuore karviainen pyörii pitkään kielellä. Myös jälkimaku tuntuu miellyttävän pitkänä, vaikkei SB-viineille tyypilliseen tapaan olekaan huomattavan pitkä.

Yleisvaikutelmaltaan viini on intensiivisen runsas ja kesäisen raikas. Selvästi pikkupullokokoisten valkkareiden parhaimmista, mutta sama näkyy hinnassa.

Sen verran tyylipuhdas uusseelantilainen Sileni on, että muuten saisi parhaan hinta-laatu-luokituksen, mutta hinta pudottaa viimeisen pisteen pois – Uudesta-Seelannista kun saa oikein hyviä 0,75-kokoisia viinejä 10-12 eurolla , siinä missä kaksi pulloa tätä kustantavat jo +15 euroa. Siitä huolimatta on mahtavaa, että Alkosta löytyy myös tämän tasoista, astetta parempaa valkkaria puolikkaassa pullossa tilanteisiin, joissa iso puteli on jo liikaa – vastaavan tasoiset pienet pullot ovat kyllä harvassa. (Päivitys arvosteluun: eipä enää löydykään, viini poistui Alkon valikoimista.)

Lyhyesti: Raikas ja tyylipuhdas Uuden-Seelannin valkoviini puolikkaassa pullossa.

Arvio: Hyvä – viinistä löytyvät juuri ne aromit, joita Uuden-Seelannin viiniltä odotankin!

Hinnan (7,80e) ja laadun suhde: Hyvä – viini on hintaisekseen kelpo ostos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti