Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


6.12.11

Château Chaubinet 2008

Château Chaubinet 2008
  • Valmistaja: Gaec Fossat & Fils
  • Tyyppi: Punaviini, AOC Bordeaux
  • Maa: Ranska
  • Alue: Bordeaux
  • Rypäleet: Merlot (55%), Cabernet Sauvignon (45%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 8,98e (Joulukuu 2010, Alko)
  • Hinta nyt: 9,49e (Tammikuu 2014, Alko)
Yleisesti Chaubinet on tympeä, mitäänsanomaton ja hieman marjainen.

Tuoksua viinissä ei juuri ole ja keskitäyteläinen maku on ohut, kolkko ja lyhyt. Nuorekkaassa mutta melko mehumaisessa maussa tuntuu kevyt Merlot'n marjaisuus sekä aavistus tammea.

Alkon kuvauksen mukaan tanniineja pitäisi viinistä löytyä, mutta ne eivät kyllä tunnu missään, happoja ei löydy tukemaan makua ollenkaan ja yleisvaikutelma onkin heikko.

Viini sopinee mietojen ruokien kanssa, mutta selvästi parempia viinejä löytyy halvemmallakin.

Lyhyesti: Heikkolaatuinen bulkki-Bordeaux.

Arvio: Huono – en ostaisi.

Hinnan (9,49) ja laadun suhde: Surkea – samaan hintaan saa paljon parempaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti