Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


6.12.11

Norton Barrel Select Cabernet Sauvignon 2008

Norton Barrel Select Cabernet Sauvignon 2008
  • Valmistaja: Bodega Norton
  • Tyyppi: Punaviini
  • Maa: Argentiina
  • Alue: Mendoza
  • Rypäleet: Cabernet Sauvignon (100%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta ostohetkellä: 9,99e (Syksy 2010, Alko)
  • Hinta nyt: 10,99e (Tammikuu 2014, Alko)

Tuhtia viiniä syyspäivän lämmikkeeksi etsiessäni päädyin Nortonin CS-viiniin. Odotukset olivat kuvailujen mukaan korkealla: Alkon kuvausten mukaan kyseessä oli "tanniiniseksi" ja "täyteläiseksi" kuvailtu punkku. Ehkä juuri kuvausten synnyttämien mielikuvien vuoksi Norton CS yllättävän vaisuksi.

Viinin kypsän punaherukkainen tuoksu lupaa paljon, mutta maku ei kuitenkaan pidä sitä mitä tuoksu lupaa. Nortonissa on mukavan lämmin, yrttinen ja herukkaisen pehmeä maku, mutta kokonaisuutena se on kenties turhan harmiton ja yllätyksetön. Suutuntuma on täyteläinen mutta maun voimakkuus ei täytä suuta samalla tavalla. Myöskin tanniinit löytyvät, mutta niiden varsinaista puraisua jäin kaipaamaan.

Nortonin CS on oikein perushyvä Cabernet, josta on vaikea löytää varsinaisesti huonoja puolia, ja se onkin melko varma yleisviini monelle ruoalle. Uuden maailman Cabernet Sauvignoniksi se on ihan kelvollinen esitys, mutta kuitenkin kaipaisi hieman persoonallisempaa ilmettä.

Lyhyesti: Näppärä ja pehmeä yleisviini Argentiinasta.

Arvio: Keskinkertainen – oikein kelvollinen mutta hieman kasvoton kokonaisuus.

Hinnan (10,99e) ja laadun suhde: OK – viini on hintansa arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti