Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


14.12.11

Bogle Cabernet Sauvignon 2008

Bogle Cabernet Sauvignon 2008
  • Valmistaja: Bogle Vineyards & Winery
  • Tyyppi: Punaviini
  • Maa: Yhdysvallat
  • Alue: Kalifornia
  • Rypäleet: Cabernet Sauvignon (81%), Merlot (17%), Petit Verdot (2%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta ostohetkellä: 15,03e (Kesä 2011, Alko)
  • Hinta nyt: 15,75e (Tammikuu 2014, Alko)

Viinin väri on syvän punainen ja tuoksu on miellyttävä, runsas ja kypsän hedelmäinen.

Heti avaamisen jälkeenkin viini on melko tasapainoinen ja yllättävänkin pehmeä. Suutuntuma on muhkea ja makean hedelmäinen, mutta maku on silti vielä kaukana hilloisesta. Tunnin ilmaus teki kuitenkin viinille hyvää, sillä viini odotellessaan avautui ja hedelmäisyys kasvoi havaittavan runsaasti ruoanlaiton aikana.

Auettuaan viini on miellyttävän tasapainoinen; tuntuva muttei liiallinen tanniinisuus, ja miellyttävän pirteä hapokkuus piirtävät selvät raamit runsaalle maulle, josta löytyy mm. mustikkaa, kevyttä suklaisuutta ja mustaherukkaa. Tammea on käytetty, mutta kohtuudella, eikä se ole liikaa makeaan vaniljaisuuteen taittuvaa. Jälkimaku on melko pitkä ja siinä viinin makea hedelmäisyys antaa tilaa kevyelle mausteisuuden, tai jopa savuisuuden kirpeälle maulle.

Viini toimi oikein hyvin itseleivottujen grillijauhelihapihvien ja kermaisten valkosipuliperunoiden seuralaisena. Ruoan proteiinit tasoittivat viinin tanniinit pehmeiksi, kun taas viinin reilut hapot kannattelivat sen hyvin rasvan läpi, nostattaen veden kerran toisensa jälkeen kielelle.

Erittäin lupaavan oloinen ensitutustuminen jenkkiviineihin.

Lyhyesti: Muhkea, tumman marjainen ja helppo, mutta miellyttävä jenkki-Cabernet.

Arvio: Hyvä – viini on toisaalta hyvin perinteinen uuden maailman Cabernet Sauvignon, mutta toisaalta myös oikein mallikkaasti tehty sellainen.

Hinnan (15,75e) ja laadun suhde: OK – viini on hintansa arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti