Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


7.12.11

Dom Dinis Reserva 2005

Dom Dinis Reserva 2005
  • Valmistaja: Caves Vidigal
  • Tyyppi: Punaviini, VR Tejo Reserva
  • Maa: Portugali
  • Alue: Ribatejo
  • Rypäleet: Periquita, Tinta Miúda
  • Koko: 0,75
  • Hinta ostohetkellä: 8,55 (Syksy 2010, Alko)
  • Hinta nyt: 9,98e (Tammikuu 2014, Alko)

Dom Dinis ei ole turhan hienostunut ja ystävällinen, muttei kovin hankalakaan tapaus. Viinin väri on synkkä kuin suomalainen talviyö, mutta sen tuoksu taas paahteinen kuin eteläeurooppalainen kesä. Nämä elementit lupaavat sitä miltä viini maistuukin: tummalta, hieman tammiselta ja mukavan rustiikkiselta.

Viinin lämmin maku on rehdin yksioikoinen muttei kuitenkaan varsinaisesti yksinkertainen, ja tämän vuoksi se toimiikin hyvin ja monessa suhteessa. Kypsiä, tummia hedelmiä täynnä oleva maku osoittavat armotta viinin tulevan kuuman paahteiselta seudulta, mutta viinin pitkä ikä on kypsyttänyt sen liialliset hilloisuudet kevyemmäksi, mausteiseksi nahkaisuudeksi. Kyseessä siis tuntuu olevan helpostilähestyttävä, mukavasti ikää kerännyt viini, joka ei kuitenkaan ole vielä kerennyt pitkän ikänsä ehtoopuolelle.

Erinomainen portugalilaispunaviini hintaansa nähden, omalla lailla vaikuttaa erinomaisten espanjan riberadelduerolais-punaviinien yksinkertaiselta portugalilaispikkuserkulta.

Lyhyesti: Simppelin tyylikäs mutta arvokkaasti ikääntynyt paahteinen punaviini.

Arvio: Hyvä – oikein miellyttävää portugalilaisreservaa kuluttajaystävälliseen hintaan.

Hinnan (9,98e) ja laadun suhde: Hyvä – viini on hintaisekseen kelpo ostos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti