Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


1.12.11

Casal Garcia 2009

Casal Garcia 2009
  • Valmistaja: Quinta da Aveleda
  • Tyyppi: Valkoviini, DOC Vinho Verde
  • Maa: Portugali
  • Alue: Minho, Aveleda
  • Rypäleet: Louiro, Trajadura, Pedernã, Azal
  • Koko: 0,75
  • Hinta ostohetkellä: 7,48e (Kesäkuu 2010, Alko)
  • Hinta nyt: 8,39e (Tammikuu 2014, Alko)

Casal Garcia vaikuttaa olevan klassisen simppeli vinho verde, sen tuoksu on raikas ja tuoreen omenainen ja sen kielellä pirskahtelevat hapot tuovat mukavasti raikkautta ja tasapainottavat viinin pientä, mutta havaittavaa sokerimäärää. Kokonaisuutena viinin makumaailma on omenaisuudessaan ja sitruksisuudessaan melko yksiulotteinen mutta iloinen ja tasapainoinen. Jälkimaku seuraa maun osoittamia suuntaviivoja – se on lyhyt mutta pirtsakka.

Yleisesti viini sopinee hyvin mm. mietojen kalaruokien, salaattien tai öljyisten aasialaisten ruokien kanssa, mutta omasta mielestä näin kevyt ja pirteä viini on aivan erinomainen seuralainen kesäpiknikille. Maku on mukavan neutraali, kallistuen enemmän miellyttävän suorasukaiseen yksinkertaisuuteen kuin tylsän yksioikoiseen mitäänsanomattomuuteen. Hinta on juuri kohdallaan, eihän tämmöisestä tämmöisestä paljoa enempää kyllä maksaisi.

Parhaimmillaan Casal Garcia on lähes jääkaappikylmänä, eli kesäkuumalla kannattaa pistää pullo aamupäivällä jääkaappiin ja napata koriin mukaan iltapäivällä niitylle tai rannalle.

Lyhyesti: Raikas, mutkaton ja kevyesti pirskahteleva valkoviini.

Arvio: Miellyttävä – näppärä valinta viiniksi kesäkuumalle.

Hinnan (8,39e) ja laadun suhde: OK – viini on hintansa arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti