Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


17.6.12

Quevedo Rosé Port

Quevedo Rosé Port
  • Valmistaja: Quevedo Porto
  • Tyyppi: Väkevöity viini, Portviini, Rosé Port
  • Maa: Portugali
  • Alue: Douro
  • Rypäleet: Touriga Nacional (40%), Touriga Franca (30%), Souzão (30%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 10-17e (Toukokuu 2012, wine-searcher.com)
  • Hinta nyt: – (ei Alkon valikoimissa)


Portugalin viinimessuilla pyöriessämme sitä rupesi kaipaamaan jotain vaihtelua puna- ja valkoviinien keskelle. Koska koko tilaisuuden kuohuviinitarjonta oli jo tarkastettu, oli suunnitelmissa seuraavaksi palata takaisin Portviinien maailmaan.

Portviinejä löytyi kourallisesta pöytiä, joista tulikasteeseen joutui Quevedon viinitalo, jota tuodaankin Suomeen horeca-myyntiin Viinitallin toimesta. Tämä pöytä valikoitui lähinnä siksi, että muiden Portviinien ohella pöydästä löytyi myös Rosé- ja White Port -viinejä, jotka ovat allekirjoittaneelle jääneet täysin tuntemattomiksi tuttavuuksiksi. Valinta oli siis ammatillisen kunnianhimon ja journalistisen mielenkiinnon nimissä selvä.

Ensimmäiseksi laseihimme päätyi nuori ja nuorena juotavaksi tarkoitettu Quevedon Rosé Port. Väriltään viini on syvän pinkki, muistuttaen lähinnä Fun Light -mehutiivisteitä. Tuoksu on selvän roséemainen, makean mansikkainen ja vadelmainen, mutta hieman vaisuhko.

Maku on makeahko, mansikkainen, hennon mausteinen, pehmeän täyteläinen ja ilmaisultaan kepeä. Aromeiltaan viini tuntuu olevan melko yksinkertainen ja punaisiin Portviineihin verrattuna jopa teollinen – ainakaan tämä viini ei onnistu kääntämään minua Rosé Portien ystäväksi.

Jälkimaku on lyhyehkö ja kevyen vadelmainen, ei mitenkään erityinen. Viiniä mainostetaan nuorien ja kosmopoliittien Portviininä, ja sellaiseksi se sopineekin helpon makealla ja ei-vakavastiotettavalla ilmaisullaan. Viini on ihan miellyttävä, perussiemailtava makea viini, mutta omaan makuuni se tuntuu olevan ennemmin pätevä drinkkipohja kuin vakavastiotettava, sellaisenaan nautittava Port. Lienee enemmän makeanhimoisten teinien makuun sellaisenaan sopiva.

Lyhyesti: Yksinkertainen, helppo ja hauska nuori Port, joka tarjoilee runsaasti kypsänmakeita punaisia marjoja.

Arvio: Keskinkertainen – viini ei säväyttänyt juuri suuntaan tai toiseen. Hauska tuttavuus, mutta itse ostaisin tämän kaappiini mielummin drinkkipohjaksi kuin kuuman päivän siemailujuomaksi.

Hinnan (10-14) ja laadun suhde: OK – viini on hintansa arvoinen.
Hinnan (15-17) ja laadun suhde: Heikko – viini ei täytä hinnan luomia odotuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti