Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


7.6.12

Fagote Branco Reserva 2011

Fagote Branco Reserva 2011
  • Valmistaja: Fagote, Compania dos Vinhos do Douro
  • Tyyppi: Valkoviini, DOC Douro
  • Maa: Portugali
  • Alue: Douro
  • Rypäleet: Malvasia Fina, Rabigato, Viosinho
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 5,10-8,00e (Toukokuu 2012, wine-searcher.com)
  • Hinta nyt: – (ei Alkon valikoimissa)


Eräs pöytä, jonka ääreen pysähdyimme Portugalin viinimessuilla, edusti neljästä viinintuottajasta (Arrojo, Fagote, JM, Oboé) koostuvaa viiniyhtiö Compania dos Vinhos do Douroa. JM:n viinejä ei ollut tarjolla ensimmäistäkään, muita muutamia per tuottaja. Aloitimme pöydän tarjonnan katsastamisen Fagoten tuotteilla, ensimmäisenä talon Reserva-tasoinen valkoviini.

Viinin väri on hailakka ja nuorekkaan vihertävä. Rehevässä ja kypsän hedelmäisessä tuoksussa on Portugalin valkoviineistä tuttuja elementtejä: banaaneja, hunajamelonia, mangoa.

Kuiva maku on aromikas, leveän täyteläinen, hunajainen ja päärynäinen. Keskihapokas suutuntuma tekee viinistä melko pehmeän ja sellaisenaan helpostilähestyttävän, ilman että viini varsinaisesti olisi vielä raskaan tuntuinen – tosin varsinaista raikkautta viinissä ei ole, kiitos vähien happojen ja melko tuntuvan alkoholisuuden.

Lyhyenpuoleisessa ja hedelmäisessä jälkimaussa hapot pääsevät paremmin esille.

Kokonaisuutena viini ei ole kovin kaksinen, vaan melko arkinen, mukavan hedelmäinen perusvalkoviini. Hyvin yleistä Portugalin linjaa edustavana tuotteena Fagote Reserva jätti kuitenkin allekirjoittaneen hieman kylmäksi.

Lyhyesti: Runsaan ja mehevän hedelmäinen perusvalkoviini Portugalista.

Arvio: Keskinkertainen – viinissä ei ole varsinaisesti mitään vikaa, mutta eipä ole myöskään sen suurempia odotuksiakaan luvassa. Kelvollinen arkivalkoviini.

Hinnan (5,10-8,00e) ja laadun suhde: OK – viini on hintansa arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti