Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


10.6.12

Portada 2009

Portada 2009
  • Valmistaja: DFJ Vinhos
  • Tyyppi: Punaviini, VR Lisboa
  • Maa: Portugali
  • Alue: Lisboa
  • Rypäleet: Caladoc (50%), Tempranillo (50%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 7,44e (Toukokuu 2012, Alko)
  • Hinta nyt: 7,98e (Helmikuu 2014, Alko)

Yksi viimeisistä pöydistä, johon pysähdyimme Portugalin viinimessuilla oli myös Alkoon muutamia tuttuja ja turvallisia portugalilaisia valmistavan DFJ Vinhosin ständi. Ensimmäisenä päätimme katsastaa vanhan tutun Portadan uusimman vuosikerran kunnon.

Väriltään Portada on tasaisen viininpunainen. Tuoksu on hennon sinimarjaisen hilloinen, kevyen maamainen ja yksinkertainen.

Maku on rehellisesti sanottuna yksinkertainen. Siinä on makeata kirsikkaisuutta ja sinimarjaisuutta, mietoa mausteisuutta ja kevyttä vaniljaisuutta. Höttöinen ja helppo maku on keskitanniininen ja keskihapokas. Kohtalainen jäännössokeri (9g/l) korostaa turhan paljon viinin marjahilloisuutta ja paisuttaa jo valmiiksi rakenteetonta runkoa.

Jälkimaku on makeahkon marjainen ja lyhyt. Kokonaisuus on aika vaatimaton, mutta viini on kuitenkin vielä juotavissa siihen nähden, että kyseessä on yksi Alkon perusvalikoiman edullisimman kymmenyksen punaviineistä. Viini on ihan kohtuullinen valinta ruoanlaittoon, jos viinistä jää jotain yli juotavaksi mutta pelkästään seurusteluun tai ruoan kanssa juotavaksi suosittelen vilpittömästi jotain hieman parempaa.

Lyhyesti: Melko tylsä, yksinkertainen ja hahmoton peruspunkero.

Arvio: Kehno – eipä tästä viinistä hullua hurskaammaksi tule. Kokemus, jota ilmankin viininystävä pärjää.

Hinnan (7,98e) ja laadun suhde: OK – viini on hintansa arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti