Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


6.6.12

Väliaikatiedote #5

Kas niin, Alkossa tapahtui kolmannesvuosittainen maahantuojien hintojentarkistus ja allekirjoittanut suoritti blogin hintojentarkistuksen. Toisin sanoen kävin pikapikaa läpi kaikki blogissa arvioimani tuotteet ja tarkistin minkälaisia hinnanmuutoksia oli ehtinyt tapahtua.

Yleisesti sain ilokseni havaita, että valtaosa tuotteista oli pitänyt entisen hintansa tai muuttanut hintaansa korkeintaan kymmenen senttiä, parhaimmissa tapauksissa jopa alaspäin.

Sen sijaan muutama ikävän oloinen trendi oli havaittavissa: Pinot Noirien ylöspäinhinnoittelu ja Prinz von Hesseneiden ylöspäinhinnoittelu. Maahantuojat nostivat seuraavien tuotteiden hintoja melko röyhkeät 2,5-5 euroa, osa jopa viinien laatuun nähden melko perusteetta. Muutamissa tapauksissa jouduin jopa korjaamaan viinin hinta-laatusuhdetta uuteen uskoon viinin hinnoitellessa itsensä aiemmasta kategoriasta ulos.

-Ca' del Bosco Cuvée Prestige
-Ninth Island Pinot Noir
-Ninth Island Sauvignon Blanc
-Penfolds Bin 23 Pinot Noir
-Prinz von Hessen Dachsfilet
-Prinz von Hessen Winkeler Hasensprung
-Roger Sauvestre Beaune Villages

Ca' del Boscon hinnannousu ei sinänsä ollut mikään yllätys, sillä ennen poikkeuksellisen edullinen laatukuohuva ryhtyy vain ottamaan kiinni globaaleja hintoja; esimerkiksi Italiassa Ca' del Boscon normaali hinta pyöri 25 ja 30 euron välimaastossa. Sääli vain, sillä viinin tullessa kotimaamme markkinoille sen hinta oli erittäin hyvä laatuun nähden.

Lisäksi Verrocchion Amarone jaksaa nostaa hintaansa edelleen. Aikaisemmat vuosikerrat olivat omaan makuuni niin ala-arvoisia, ettei edes viinin Amaroneksi edullinen 22 euron hinta tehnyt siitä ostamisen arvoista. Nykyistä 2008-vuosikertaa en ole maistanut, mutta olen erittäin skeptinen aikaisempien kokemusteni perusteella siitä, että viinin hinta olisi laatuun nähden kohdillaan. Onko kenelläkään kokemusta uusimmasta vuosikerrasta, onko viini mistään kotoisin? En halua "omg se on älyttömän hyvä viini! suosittelen!½" -kommentteja, vaan jotain kättä pidempää: vertailuja aikaisempiin vuosikertoihin ja / tai hyväksi todettuihin Amaroneihin. En haluaisi turhaan hassata kolmea kymppiä viiniin, joka paljastuu yhtä avuttomaksi tekeleeksi kuin aikaisemmatkin.

Mutta ei jotain pahaa ilman jotain hyvääkin. Seuraavat entuudestaan erinomaiset tuotteet pudottivat hintaansa 2-4 euroa, tehden entuudestaan laatuunsa nähden edullisista ostoksista entistä paremmin hinnoiteltuja.

-Grant Burge Aged Tawny
-Leyda Lot 4 Sauvignon Blanc

Erityisesti Grant Burge on tällä hetkellä laatuunsa nähden ilmiömäisen edullinen tuote. Suosittelen kaikkien makeiden ja tyylikkäiden viinien ystävien ottavan pullon tutustuttavaksi; on virkistävää havaita kuinka Tawny Port -tyylisiä viinejä osaataan tehdä taidolla Portugalin ulkopuolellakin!

Seuraavaksi palaan takaisin Italiassa maistamiini viineihin, Portugalin viinimessujen tuttavuuksiin sekä uusimpana tapauksena Viña Tarapacá tastingissa esiteltyihin tuotteisiin. Cin cin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti