Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


12.6.12

Tarapacá Santa Cecilia Sauvignon Blanc 2011

Tarapacá Santa Cecilia Sauvignon Blanc 2011
  • Valmistaja: Videma, Viña Tarapacá
  • Tyyppi: Valkoviini
  • Maa: Chile
  • Alue: Valle Central
  • Rypäleet: Sauvignon Blanc (100%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 6,58e (Kesäkuu 2012, Alko)
  • Hinta nyt: 6,89e (Tammikuu 2014, Alko)

Tarapacá tasting -tilaisuudessa meille ei varsinaisesti esitelty Santa Cecilia -sarjan viinejä, mutta niitä oli tarjolla pikkupurtavien kanssa muutamien Tarapacán tuotteiden kanssa. En oikein tarkkaan tiedä mikä on Tarapacán ja Santa Cecilian yhteys, sillä viini kantaa etiketissään Tarapacán nimeä, mutta viinin tuottajaksi mainitaan yhtiö nimeltä Videma SA. Ainakaan Tarapacán sivuilta ei löydy Santa Cecilia -linjastoa, ja Google-hakukin antaa vain pohjoismaista tietoa. Kyseessä lienee siis Fennoskandian maita varten tarkoituksella "ammattikäyttäjien" kulutukseen valmistetty erittäin edukas bulkkichileläinen.

Väriltään viini on hailakan limettinen. Tuoksu on keskirunsas ja vehreä, siitä löytyy hyvin tyypillisiä uuden maailman Sauvignon Blancin aromeita: vastaleikattua nurmikkoa, parsaa, passionhedelmää ja kevyttä mangoa.

Raikkaassa mutta hieman vaisuhkossa maussa tuntuu hennosti pistelevää hapokkuutta, yleisvaikutelmaltaan se on vehreä, melko hedelmäinen, passioinen ja eloisa, mutta yleisesti kevyen mauton.

Jälkimaku on teräksinen, raikas ja lyhyt.

Olen hämmentynyt. Muutaman "laadukkaan" valkoviinin jälkeen kuuden euron Santa Cecilia putsaa potin. Se on melko tylsä ja yllätyksetön perusvalkkari, mutta paljon raikkaampi ja ryhdikkäämpi kuin kumpikaan kahdesta edellisestä löysästä esityksestä. Kyllä tästä Sauvignon Blancin tunnistaa. Melko perustylsä esitys, mutta on viini oikeasti ihan rahansa arvoinen jos viiniin ei seitsemää euroa enempää uskalla tuhlata. Hintaluokassaan positiivinen yllätys, kaiken kaikkiaan.

Lyhyesti: Hintaansa nähden yllättävänkin ryhdikäs ja tyylipuhdas, vaikkakin hieman mauton ja lyhyt uuden maailman Sauvignon Blanc.

Arvio: OK – hyvin yllätyksetön perusvalkkari.

Hinnan (6,89e) ja laadun suhde: Hyvä – viini on hintaisekseen kelpo ostos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti