Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


18.6.12

Campolargo Bruto Rosé 2009

Campolargo Bruto Rosé 2009
  • Valmistaja: Campolargo
  • Tyyppi: Kuohuviini, DOC Bairrada
  • Maa: Portugali
  • Alue: Beiras, Bairrada
  • Rypäleet: Pinot Noir (100%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 10-12e (Toukokuu 2012, wine-searcher.com)
  • Hinta nyt: – (ei Alkon valikoimissa)
Kappas, olikin jäänyt yksi kuohuviini arvioimatta välistä. Portugalin viinimessuilla kartoitimme heti paikalle saavuttuamme tilaisuuden kuohuviinitarjonnan. Yksi tarjolla olleista kuohuvista oli Campolargon puhtaasti Pinot Noir'sta valmistettu rosée-skumppa, Bruto Rose.

Väri on haalean oranssi ja hailakka; se muistuttaa enemmän tuhtia valkoista kuin hentoa punaista sävyä. Täysin toista maata kuin juuri tätä aiemmin maistamamme Vértice Rosé, niin väriltään kuin tuoksultaan: siinä missä Vérticen tuoksu oli makean hedelmäkarkkinen, on Campolargo tuoksultaan aromikas, kukkea, raikas, tuoreen marjainen ja kevyen alkoholinen.

Maku on todella kuiva – mikä selittyykin 2 g/l jäännössokerilla – ja raikkaan karpaloinen. Rakenteeltaan viini on melko hapokas ja hyvin ryhdikäs. Suussa pyöritellessä pieni mutta vahva kuohu laantuu ja paljastaa altaan miellyttävän leipäistä hiivaisuutta ja hapankirsikkaa.

Pitkässä ja ihastuttavan vivahteikkaassa jälkimaussa maistuu hunajaa, vihreitä yrttejä, puolukkaa ja alkoholin lämpöä.

Kokonaisuutena Campolargon rosée-kuohuva on särmikkään robusti mutta myös vivahteikkuudessaan tyylikäs. Todella tutustumisen arvoinen esitys rutikuivien kuohuvien ystäville.

Lyhyesti: Melko harteikas ja voimakas mutta samalla myös tyylikäs ja hienostuneen aromikas rosée-kuohuviini.

Arvio: Erittäin hyvä – viinistä löytyy vivahteikkuutta ja tyyliä enemmän kuin arkisista tusinakuohuvista. Todella määrätietoinen, rutikuiva kuohuviini, joka ei yritä turhia kosiskella. Ainoa selvä kauneusvirhe tulee melko selvästä alkoholisuudesta, jota rakenne ja aromit eivät pysty täysin pitämään aisoissa.

Hinnan (10-12e) ja laadun suhde: Erinomainen – viini on hintaluokkansa parhaimmistoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti