Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


3.10.12

Château Grand Renom Rouge 2010

Château Grand Renom Rouge 2010
  • Valmistaja: Antoine Moueix, Advini,
  • Tyyppi: Punaviini, AOC Bordeaux Rouge
  • Maa: Ranska
  • Alue: Bordeaux, Libournais
  • Rypäleet: Merlot (70%), Cabernet Franc (15%), Cabernet Sauvignon (15%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 8-12e (Syyskuu 2012, wine-searcher.com)
  • Hinta nyt: – (ei Alkon valikoimissa)

Tottakai valkoisen Grand Renomin arvostelua kuuluu seurata punaisen version arvostelu!

Punainen Grand Renom on alkuperälleen (Libournais, eli Bordeaux'n "oikea" puoli jokea) uskollisesti Merlot-vetoinen punaviini. Esittelijä vakuutti viinin olevan AOC Bordeaux Superieur, mutta kaikki konsultoimani internetlähteet vakuuttavat viinin olevan vain AOC Bordeaux, joten merkkaan sen tähän tällaisena varmuuden vuoksi.

Väriltään viini on perinteinen, melko tummaan taittuva, jonkin verran läpinäkyvä Claret. Tuoksu on raikas ja eloisa, siinä on päällimmäisenä Merlot'n punaisia marjoja, mutta alta löytyy myös hentoa mustaherukkaa ja karhunvatukkaa, puuta ja märkää metsämaata.

Kuiva maku on hapokas ja hyvin ryhdikäs. Runsaan punaherukkaisen marjaisessa maussa on nuorekasta karheutta ja kevyen bitteristä mausteisuutta mutta ilman selvää tammisuutta. Kokonaisuus on tanniininen ja läpileikkaavan hapokas. Yleisesti viini vaikuttaa vielä hieman raa'alta, mutta hyvin lupaavalta – tiukka suutuntuma ei varsinaisesti ollut siis huonon viinin merkki.

Jälkimaku on pitkähkö, kuivan punaherukkainen, raikas ja karvas. Tukeva hapokkuus tekee loppuvaikutelmasta eloisan ja viipyilevän.

Yleisesti Grand Renom Rouge on varsin jees, erityisesti hintaluokassaan. Vaikkakin simppelinpuoleinen ja vielä hieman raa'ahko, tullee viini kehittymään varsin tasapainoiseksi ja ryhdikkääksi ruokaviiniksi. Vaikka viini on edullinen, en suosittele sitä vielä korkattavaksi vaan pistettäväksi kaappiin rauhoittumaan vuodeksi muutamaksi.

Lyhyesti: Vielä hieman raa'ankarhea mutta myös hyvin maukas ja ryhdikäs Claret Saint-Émilionin ympäristöstä. Lupaa parempaa tulevaisuuteen.

Arvio: Hyvä – viini on nyt nuoruuden vimmastaan huolimatta varsin hyvässä tikissä, mutta parantanee arvosanaansa kehittyessään ja rauhoittuessaan. Hintaluokassaan varsin kelpo Bdx.

Hinnan (8-12e) ja laadun suhde: Hyvä – viini on hintaisekseen kelpo ostos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti