Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


3.10.12

Chemins de Compostelle 2009

Chemins de Compostelle 2009
  • Valmistaja: Antoine Moueix, Advini
  • Tyyppi: Punaviini, AOC Bordeaux Rouge
  • Maa: Ranska
  • Alue: Bordeaux, Libournais
  • Rypäleet: Merlot (100%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 8,96e (Syyskuu 2012, Heino Juomat)
  • Hinta nyt: – (ei Alkon valikoimissa)

Chemins de Compostelle on Advinin omistaman Antoine Moueix'n 100% Merlot-versio punaisesta perus-Bordeaux'sta.

Väriltään viini on melko läpinäkymätön ja reunoille asti melko syvän viininpunainen.

Tuoksussa on pääasiassa Merlot'n punaisia marjoja ja luumua. Tuoksu on sekä mehevä että tuore, seassa on myös hennon tamminen.

Maultaan Chemins de Compostelle on kuivahko, hapokas ja aromikas. Makumaailmaltaan se on tuore ja ryhdikäs, mutta on myös hieman hajallaan ja epäfokusoitunut. Viini on tanniininen ja maukas, mutta myös kovin perus-Bordeaux: aromipuolella tarjoillaan lähinnä punaisia marjoja ja tuoreita luumuja hennon tammisella mausteisuudella.

Jälkimaku on hieman lämmin ja enemmän tumman marjainen, tuoden kielelle hieman kypsempiä boysenmarjoja ja mustikota. Loppusilauksena tulee kevyen bitterinen noste joka jättää yleismiellyttävän loppuvaikutelman.

Chemins de Compostelle on hieman yllätyksetön ja arkinen pikku-Bordeaux, mutta kuitenkin varsin hyvin tehty ja se onnistuu osumaan moneen heikkoon kohtaani. Ei tästä viinistä hirveästi jää käteen, mutta silti se onnistuu vakuuttamaan ja miellyttämään. Kyllä ne parhaat Merlot-viinit näyttävät edelleen tulevan Bordeaux'n ympäristöstä.

Lyhyesti: Maukas, tasapainoinen ja helppo perus-Bordeaux. Ei suuria yllätyksiä muttei suuria vikojakaan. Varsin kelvollinen arkipunaviini.

Arvio: Miellyttävä – vaikkakin yllätyksetön, on Chemins selvästi uskollinen alkuperälleen: makumaailma on perinteistä Bordeaux'ta. Omissa kirjoissani viinille on aina vain plussaa jos alkuperä näkyy ja tuntuu.

Hinnan (8,96e) ja laadun suhde: Hyvä – viini on hintaisekseen kelpo ostos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti