Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


14.10.12

Raimat Abadía Crianza 2008

Raimat Abadía Cabernet Sauvignon Tempranillo Crianza 2008
  • Valmistaja: Raimat
  • Tyyppi: Punaviini, DO Costers del Segre
  • Maa: Espanja
  • Alue: Katalonia, Costers del Segre
  • Rypäleet: Cabernet Sauvignon (65%), Tempranillo (35%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 8,98e (Syyskuu 2012, Alko)
  • Hinta nyt: 9,28e (Tammikuu 2014, Alko)

Blogistani löytyy jo aikaisemmin arvosteltuna tilausvalikoiman Raimatin hanapakkauksessa tuleva perus-Abadia, mutta tällä kertaa vuorossa on perusvalikoiman pulloversio, jonka etiketistä löytyy myös termi "Crianza", jonka perusteella voisi odottaa ainakin hieman erilaista tavaraa.

Väriltään viini on reunoille asti mustanpuhuvan punertava ja melko läpinäkymätön. Tuoksussa on mustetta, paahteisuutta, mansikkaa, kevyttä herukkaistuutta ja hentoa nahkaa. Tammisuus on esillä lähinnä makeana mausteisuutena. Kokonaisuus on melko moderninpuoleinen espanjalaiseksi.

Maultaan viini on mausteisen tamminen, makean kirsikkainen, herukkainen, tumman hedelmäinen ja yleisesti melko moderninpuoleinen ja nuorehko. Suussa pyöritellessä mukaan tulee myös puisuutta ja nahkaisuutta. Viinissä ei ole juurikaan tanniinisuutta, mutta happoja sopivasti. Silti kokonaisuus on melko helppo ja varsin tylsä.

Jälkimaku on lyhyehkö, lämmin ja nahkainen. Yleisaromi on selvästi kuivempi ja puisempi kuin keskimaku. Jälkimaku jatkuu keskipitkänä ja jättää melko karhean ja tympeän yleisvaikutelman.

Yleisesti viini on tylsähkö, moderninpuoleinen perusespanjalainen eikä mitenkään erityisen hyvä. En kyllä itse ostaisi. Plusmiinus euron hintahaarukalla saa kyllä paljon parempaakin Alkon Espanja-hyllystä.

Lyhyesti: Hyvin yllätyksetön eikä erityisen miellyttävä peruspunaviini Espanjasta.

Arvio: Tylsä – viinillä on melko vähän annettavaa. Kun espanjalaisesta punaviinistä siivotaan pois suuri osa espanjalaisuudesta, jää jäljelle melko vähän.

Hinnan (9,28e) ja laadun suhde: Heikko – viini ei vastaa hinnan luomia odotuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti