Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


1.10.12

Château Grand Renom Blanc 2011

Château Grand Renom Blanc 2011
  • Valmistaja: Antoine Moueix, Advini
  • Tyyppi: Valkoviini, AOC Bordeaux Blanc
  • Maa: Ranska
  • Alue: Bordeaux, Libournais
  • Rypäleet: Sauvignon Blanc (100%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 12-15e (Syyskuu 2012, wine-searcher.com)
  • Hinta nyt: – (ei Alkon valikoimissa)

Advini-yhtymän Bordeaux'n-osastoa edustaa viinintekijä Antoine Moueix'n Château Grand Renom, jonka perustason Bordeaux Blanc on tällä kertaa arvioitavana. Mielenkiintoista viinissä on se, että esittelijä vakuutti viinin olevan 100% teräksessä ja vanhanaikaisissa betonialtaissa kypsytetty, kun taas Google-haku puhuisi 10 kuukauden tammitynnyrikypsytyksestä. Vaikea sanoa kumpi puhuu totta, mutta aistinvaraiset havaintoni puhuisivat sen puolesta, että edustaja lienee oikeassa ja Googlesta löytyy vanhentunutta tietoa.

Väri on hailakka ja hennon vihertävä; yleisvaikutelma on melko vetinen. Tuoksu on viileä ja hillitty, lähes sulkeutunut. Aromipuolelta löytyy lähinnä kevyttä karrkisuutta ja kypsää herukkahilloketta.

Suussa viini yllättää vaimean tuoksun jälkeen: kuiva maku on todella aromikas, napakka ja runsas olematta liian iso. Maukas ja tyylikäs maku ei ole oikein hillittyä ja eleganttia Loirea, muttei myöskään runsasta ja hedelmäistä Uutta-Seelantiakaan. Mausta löytyy kevyesti trooppista hedelmää ja hunajaa, mutta myös kevyttä mineraalia, ruohoa ja yrttisyyttä. Yleisvaikutelmaltaan viini on melko hapokas, keskitäyteläinen ja varsin miellyttävä.

Keskipitkä jälkimaku on kuiva, raikas, aromikas ja hennon vegetaalinen.

Château Grand Renom Blanc on varsin ilahduttava ja maukas valkoinen Bordeaux. Tyyliltään se on melko erilainen kuin useimmat tunnetummat Sauvignon Blanc't, ollen tyylillisesti jostain loirelaisten ja uusi-seelantilaisten välimaastosta. Varsin kelvollinen ja miellyttävän nuorekas yleisviini niin seurusteluun kuin monenlaisten kevyiden aterioiden kumppaniksi.

Lyhyesti: Aromipuoleltaan hieman hillitty mutta kuitenkin melko rehevä ja rakenteeltaan napakka ja tasapainoinen Bordeaux'n Sauvignon Blanc.

Arvio: Hyvä – viini ei ole yhtä mieleenpainuva kuin parhaat loirelaiset tai uusseelantilaiset, mutta on silti varsin hyvin tehty ja maistuva, monikäyttöinen Sauvignon Blanc.

Hinnan (12-15e) ja laadun suhde: OK – viini on hintansa arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti