Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


4.4.12

Château de Barre Cuvée Prestige 2008

Château de Barre Cuvée Prestige 2008
  • Valmistaja: Château de Barre
  • Tyyppi: Punaviini, AOC Bordeaux Supérieur Rouge
  • Maa: Ranska
  • Alue: Bordeaux
  • Rypäleet: Merlot (80%), Cabernet Franc (20%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: ? (Maaliskuu 2012)
  • Hinta nyt: – (ei Alkon valikoimissa)
Työporukkamme illalliskesteillä taukoa pääruoan ja jälkiruoan välillä rytmitti erään osanottajan Bordeaux'sta mukanaan tuoma paikallinen viini, Château de Barre. Kyseessä lienee hyvin pienen kaliiperin tuote, sillä kuvia pullosta ei löytynyt yrittämälläkään ja Cellartrackerkaan ei tunnistanut viiniä.

Väri on tummanpunainen ja kevyesti läpikuultava, melko kevyehkön oloinen. Viini on ehtinyt viettää useita tunteja karahvissa avautumassa, mutta siitä huolimatta sen tuoksu on hieman valju; sen aromimaailmaa hallitsevat pääasiassa mansikka, muut raikkaammat punaiset marjat ja kevyt yrttisyys.

Maku on melko hapokas ja korkeintaan keskitanniininen. Punamarjaisuus jatkuu maussa melko identtisenä, tarjoillen lähinnä mansikkaa, karpaloa ja yrttisyyttä. Keskipitkä jälkimaku on kevyen karvas ja puisen tamminen.

Viini on periaatteessa ihan hyvä jopa sellaisenaan, mutta luottaisin sen suoriutuvan paremmin jonkin ruoan kanssa. Nyt se kulkee kieleni yltä herättämättä sen suurempia tunteita. Tasapainoisesta kokonaisuudestaan huolimatta viini jää melko vaisuksi esitykseksi, joka ei jätä sen suurempia muistijälkiä.

Lyhyesti: Hyvin tyypillinen arki-Bordeaux Supérieur arkisten ruokien seuraan.

Arvio: OK – viinissä ei ole oikein mitään vikaa, mutta viini ei myöskään herätä sen suurempia tunteitakaan.

Hinnan ( – ) ja laadun suhde: Vaikea sanoa, viini olisi mielestäni 8-10 euron hinnalla loisto-ostos ja hyvä ostos vielä alle 14 euron hinnalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti