Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


17.4.12

Väliaikatiedote #1

Tulipa tässä eilen otettua osaa Saksan viinitiedotuksen järjestämille, vaikuttavan kattaville viinimessuille, missä tuli tutustuttua peräti muutamaan kymmeneen uuteen tuttavuuteen, alkaen helpoista ja hupsuista punaviineistä suorastaan uskomattomiin, vaikuttaviin valkoviineihin. Näistä viineistä pitkälle toistakymmentä oli sen verran mielenkiintoisia, että ne päätyivät oman muistikirjani sivuille enemmän tai vähemmän värikkäiden kuvailujen ja havaintojen muodossa.

En kuitenkaan ajatellut puuduttaa teitä lukijoita parin kymmenen saksalaisen viinin arvostelutulvalla (etenkin kuin niistä vain hyvin pieni osa löytyy tällä hetkellä monopolin hyllyiltä...) Sen sijaan aion pitää arvostelut arkistoituna muistikirjaani, josta tulen kirjoittelemaan silloin tällöin arvioita kun uusia viinejä ei ole tullut vähään aikaan vastaan arvioitavaksi, tai koen blogin kaipaavan syystä tai toisesta hieman vaihtelua näiden usein kovin mielenkiintoisten saksalaisten viinien muodossa.

Lisäksi huomenna tulen vielä pyörähtämään Prinz von Hessenin omassa viinitilaisuudessa, joten kyllä on tässä arvioita laadukkaista saksalaisista tiedossa!

Toivotan myös itselleni ja muille Otoille hyvää nimipäivää!

8 kommenttia:

 1. Hyvää nimipäivää! :D Harmi, että olin Englannissa, kun rakastan Saksalaisia Rieslingejä (tosin ei pitäisi harmitella, sillä oli sielläkin ihan hyvää juotavaa). Odotan innolla raporttejasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raportteja tulloo, hitaasti mutta varmasti! Oli kyllä yhtä riemujuhlaa saksalaisten Rieslingien ystävälle, mutta vastaan tuli myös useampi vaikuttava Spätburgunder ja kuohuviini, joten reissu oli kyllä harvinaisen kannattava ja avartava. Mutta omien raporttiesi perusteella ei myöskään saarivltion reissu ihan turha ole ollut. :D

   Ja niitä nimppareita kans. :D

   Poista
  2. Kyllä kiitos informaatiota saksalaisista viineistä! Siellä kyllä ymmärretään hapokkuuden ja makeuden tasapaino ihailtavan hienosti etenkin valkoviinien osalta.

   Poista
  3. Totta maar! On kyllä tullut nyt puolen viikon aikana toinen toistaan upeampia valkoisia vastaan, alkaen rutikuivista ja raikkaista viineistä TBA-pommeihin, sekä spontaanikäytettyihin, armokkaisiin elämyksiin että yllättävän toimiviin, tammitynnyreissä kypsyneihin Grosses Gewächs -Rieslingeihin. Ihailtavasti melkeinpä viinissä kuin viinissä on tyylistä riippumatta tasapaino loistavasti kohdillaan.

   Puhumattakaan uskomattoman moniulotteisista ja tyylikkäistä Spätburgundereista. Vaikka saksalaiset punaviinit olivat melko altavastaajan asemassa, kyllä muutamia upeita esityksiäkin onnistui tulemaan vastaan.

   Poista
 2. Mitäs kautta tuollaisiin tilaisuuksiin saa kutsuja? Eivät taida kuitenkaan olla kaikille avoimia..?

  VastaaPoista
 3. Riippuu todella paljon tilaisuudesta, yhdet ovat täysin suljettuja, toiset ovat teoriassa avoimia (eli paikalle pääsee, jos tietää ottaa oikeaan ihmiseen yhteyttä oikeaan aikaan), eräät ovat sekä suljettuja (ammattilaistilaisuus) että avoimia (yleisötilaisuus), ja jotkut ovat puhtaan avoimia.

  Näistä toinen tilaisuus oli teoriassa avoin, pääasiassa ammattilaisille ja medialle suunnattu tilaisuus ja toinen oli puhtaasti ammattilaistilaisuus.

  VastaaPoista
 4. Joo näin olen ymmärtänyt, että monenlaisia tilaisuuksia on olemassa. Lähinnä ajattelinkin tiedustella onko sulla sisäpiirissä joku tuttu, joka ilmoittaa milloin ja missä tapahtuu vai ilmoitetaanko sulle tapahtumista jo pelkästään tämän blogin takia? Eli kiinnostaisi tietää mitä kautta info kulkee?

  Kerran olin Bouquet clubin kautta Alsacen viinitapahtumassa ja sen verran mahtava tapahtuma oli, että mielellään osallistuisin vastaaviin uudestaankin.

  Ja kiitos hyvästä blogista! Oon jo aika pitkään seurannut ja paljon hyötyä on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole sentään vielä blogin takia, niin isoksi ja tunnetuksi se ei ole vielä päässyt kasvamaan. :) Ja olen itse oma sisäpiiriläiseni, eli saan kutsuja näihin ammattilaistilaisuuksiin ihan duunini puolesta. Osa kutsuista sitten tulee myös tuollaisten seurojen ja järjestöjen kautta, kuten omassa tapauksessani mm. Akateemisen viiniseuran kautta.

   Ja kiitos kehuista, mahtavaa kuulla myös että hyötyäkin on ollut!

   Poista