Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


19.4.12

Prinz von Hessen Riesling Classic 2009

Prinz von Hessen Rheingau Riesling Classic 2009
  • Valmistaja: Prinz von Hessen
  • Tyyppi: Valkoviini, Qualitätswein (QbA) Rheingau Classic
  • Maa: Saksa
  • Alue: Rheingau
  • Rypäleet: Riesling (100%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 14,98e (Huhtikuu 2012, Alko, tilausvalikoima)
  • Hinta nyt: 16,40e (Tammikuu 2014, Alko, tilausvalikoima)


Saksan viinitiedotuksen järjestämillä Saksan puna- ja valkoviineihin keskittyneillä messuilla tuli vastaani Prinz von Hessenin peruslinjaston korkeamman tason tuote, Alkon tilausvalikoimastakin löytyvä puolikuiva Riesling Classic.

Vaaleankeltaisen viinin tuoksussa on tasapainossa hunajaa, limettiä, persikkaa ja kevyttä petrolisuutta.

Suutuntumaltaan viini on rapean hapokas mutta samalla pehmeän täyteläinen, viinin voimakas aromikkuus tuo kielelle mineraalia, hunajaa ja omenaa. Kohtuullinen jäännössokeri (13g/l) ei tee viinistä juuri ollenkaan puolikuivan oloista, vaan tuo ainoastaan kielen etuosaan makeata aprikoosista ja persikkaista vivahteikkuutta.

Jälkimaku vaikuttaa aluksi olevan hieman vetinen ja ohut, mutta nopeasti viinin runsas happoisuus ja mineraalisuus kasvaa Kabinett Rieslingin tapaan voimakkaaksi, kiristäväksi tunteeksi, jota ryydittää tyylikäs, kypsä omenaisuus.

Myös tässäkin tapauksessa kuten Hessenin Kabinett, on myös Riesling Classic hyvin suorasukainen, voimakkaan nuorekas ja raikas, mutta siitä huolimatta se ei ole hyökkäävä tai liian kova hapokkuudeltaan, vaan keskitäyteläinen ja tyylikkään aromikas. Riesling Classic on oiva ruokajuoma niin raskaille ja öljyisille kiinalaisen keittiön ruoille kuin kaloille ja äyriäisille, sekä oikein erinomainen seurusteluvalkoviini. Viini on nyt hyvässä iskussa, mutta varmasti tulee myös kehittymään helposti seuraavat vuodet.

Lyhyesti: Nuorekas, runsaan hapokas ja hunajaisilla aromeillaan tyylikkään vivahteikas arki-Riesling sieltä parhaasta päästä.

Arvio: Erinomainen – viini on kyllä yksi valloittavimmista Rieslingeistä, mitä alle 15 eurolla voi monopolista löytää. Jäännössokeri ja hapot ovat niin loistavassa tasapainossa keskenään, että voin kuvitella niiden heittelevän suussani jatkuvasti ylävitosia hienosta yhteistyöstä.

Hinnan (14,98e) ja laadun suhde: Erinomainen – viini on hintaluokkansa parhaimmistoa.
Hinnan (16,40e) ja laadun suhde: Hyvä – viini on hintaisekseen kelpo ostos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti