Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


20.4.12

Winter Riesling Dittelsheimer Leckerberg 2010

Winter Riesling Trocken Dittelsheimer Leckerberg 2010
  • Valmistaja: Weingut Winter
  • Tyyppi: Valkoviini, Qualitätswein (QbA) Rheinhessen
  • Maa: Saksa
  • Alue: Rheinhessen, Dittelsheim
  • Rypäleet: Riesling (100%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 15-20e (Huhtikuu 2012, wine-searcher.com)
  • Hinta nyt: – (ei Alkon valikoimissa)


Arvioitava viini on Rheinhesseniläisen viinitalo Winterin tarhaviini, joka on valmistettu Dittelsheimin kylässä sijaitsevan Leckerbergin tarhan rypäleistä.

Vaalean kellervän viinin tuoksussa on mehevää ananasta, aavistus jalohomeiset viinit mieleeni tuovaa hunajaisuutta sekä lähes hedelmäkarkkista troppikin hedelmää. Tuoksu tuntuu olevan melko kosiskeleva olematta halvan oloinen.

Maultaan Leckerberg on aavistuksen kehittynyt ja suutuntumaltaan leveä, mutta silti suht hapokas ja raikas. Hillitty hedelmäisyys ei juurikaan seuraa viinin makeata tuoksua, vaan viini antaa melko hillityn ja tasapainoisen elegantin vaikutelman. Kuivassa maussa melkeinpä ainoa makea komponentti tuntuu olevan erityisesti kielen kärjessä maistuva karamellisoidun ananaksen aromi.

Jälkimaku on hapokkaan kitkerä, mineraalinen ja pitkä. Viini antaa itsestään melko vääränlaisen mielikuvan tuoksunsa perusteella, sillä mehevän hedelmäinen tuoksu antaa olettaa yksinkertaisempaa ja huolettomampaa piknik-Rieslingiä. Todellisuudessa viini on hyvin kuivan ja tasapainoisen oloinen ruokaviini, joka ei tarjoa mitään kovinkaan suurta ja omaperäistä elämystä, mutta vakuuttaa eleganssillaan ja harmonisella ilmaisullaan. Hyvin miellyttävä tuttavuus.

Lyhyesti: Makean hedelmäisellä tuoksulla ja kuivan mineraalisella ja tasapainoisen hapokkaalla suutuntumalla varustettu tasokas Rheinhessenin Riesling.

Arvio: Erittäin hyvä – miellyttävän tasapainoinen ja tyylikäs valkoviini kuivaan makuun. Esiintyy edukseen paremmin ruoan kanssa kuin sellaisenaan.

Hinnan (15-17e) ja laadun suhde: Hyvä – viini on hintaisekseen kelpo ostos.
Hinnan (18-20e) ja laadun suhde: OK – viini on hintansa arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti