Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

24.3.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1453 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


8.3.12

Anselmann Riesling Classic 2011

Anselmann Riesling Classic 2011
  • Valmistaja: Weingut Werner Anselmann
  • Tyyppi: Valkoviini, Qualitätswein (QbA) Pfalz Classic
  • Maa: Saksa
  • Alue: Pfalz
  • Rypäleet: Riesling (100%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 10,98e (Maaliskuu 2012, Alko)
  • Hinta nyt: 11,48e (Tammikuu 2014, Alko)

Tuoksussa on raikkaille Riesling-viineille tyypillisiä elementtejä, kuten sitrusta ja mineraalia, mutta osviittaa pienestä jäännössokerista antoivat tuoksun runsaaseen hedelmäkoriin viittaavat aromit – hunajamelonia ja kypsää aprikoosia.

Tuoksu ei missään nimessä johda harhaan, vaan maku seuraa uskollisesti tuoksun viitoittamaa tietä. Suutuntumaltaan viini on rapsakkaan hapokas, mutta hillitty jäännössokerisuus tasapainottaa hyvää hapokkuutta ja viini onkin kepeän Riesling-viinin sijaan jo hieman keskitäyteläisen oloinen. Tuoksun runsaat hedelmät ovat maussa hieman hillitympiä, ja tarjoilevat hieman varauksellisen oloisasti limettisyyttä, viheromenaisuutta ja mineraalia. Jäännössokeri maistuu hennohkon makeana aprikoosisuutena, mutta varsinaisesti se vaikuttaa enemmän suutuntumaan kuin viinin makeuteen. Hapot tuntuvat siis olevan erittäin hyvin tasapainossa makeuden kanssa.

Jälkimaku on, kuten odottaa saattaa, hyvin raikkaan hapokas ja mineraalinen.

Anselmannin Riesling tuo järkevään hintaan perinteistä, kuivaa Keski-Euroopan Rieslingiä toimivassa paketissa. Kuumalla säällä se toiminee hyvin viilennettynä raikkaana seurusteluviininäkin, mutta ensisijaisesti Anselmann tuntuu kaipaavan ruokaa, joka täydentäisi viinin hedelmäisyyttä ja nostaisi sitä enemmän pintaan. Räjähtävän hedelmäisiä Rieslingejä etsivälle Anselmann on vaisuhko esitys, mutta yleiskäyttöistä, raikasta ruokaviiniä etsivälle Anselmann on melko varma valinta.

Lyhyesti: Hyvin tyypillinen, kuivahko, mineraalinen ja selkeämakuinen Saksan Riesling.

Arvio: Miellyttävä – Sellaisenaan Anselmannin klassikko-Riesling ei nostata suuria hurraahuutoja, mutta sen rakenne ja erinomainen tasapaino tekee siitä todella yleiskäyttöisen ruokaviinin. Aasialaisen keittiön yleistyökalu.

Hinnan (11,48e) ja laadun suhde: OK – viini on hintansa arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti