Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

24.3.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1453 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


14.3.12

Trapiche Cabernet Syrah 2011

Trapiche Cabernet Syrah 2011
  • Valmistaja: Trapiche
  • Tyyppi: Punaviini, luomu
  • Maa: Argentiina
  • Alue: San Juan
  • Rypäleet: Cabernet Sauvignon, Syrah
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 8,94e (Maaliskuu 2012, Alko)
  • Hinta nyt: 8,98e (Tammikuu 2014, Alko)

Jos valmistaja käyttää rohkeasti lajikenimeä "Syrah" nykyisin trendikkään, australialaisperäisen "Shiraz"-nimen sijaan, voidaan viinistä vetää jonkin verran johtopäätöksiä: viini todennäköisesti edustaa hieman kevyempää ja mausteisempaa vanhan maailman suuntaa kuin makeampaa ja hilloisempaa uuden maailman henkeä.

Sen sijaan allekirjoittaneelle viini aiheuttaa hieman kulmien kohoamista, sillä siitä ei löydy pienintäkään mainintaa niin valmistajan sivuilta kuin kattavasta cellartrackerin tietokannasta. Epäilenkin, että kyseessä siis lienee luomu-tietoisille pohjoismaiden markkinoille suunnattu, asiakkaiden makumieltymyksiä myöten tarkasti hiottu täsmäase.

Tuhtien argentiinalaisviinien hengessä myös Trapichen väri on mustanpuhuva, reunoilta aavistuksen kuultava ja muuten kauttaaltaan syvä ja paksu tumman punainen. Tuhdihkon tuoksun perusteella Cabernet hallitsee sekoitetta; siinä on runsaasti herukkaa, kevyen makeata mausteisuutta, aavistus hilloa sekä aromia, jonka itse tulkitsin keitetyksi loheksi. Avauduttuaan viinissä rupeaa esiintymään myös yrttisiä ja lakritsisia piirteitä.

Viinin maku on tuhdihko, kevyen mausteinen, aavistuksen tanniininen ja siinä on runsaasti mustaherukkaa ja herukanlehteä. Mitään suuria elämyksiä maku ei tarjoile, mutta se on hinta huomioon ottaen vähintäänkin kohtuullinen.

Jälkimaku on keskipitkä, kuiva, herukkainen ja mausteisen tamminen.

Viini ei hirveästi hetkauta suuntaan tai toiseen, mutta toisin kuin monet vastaavan hintaluokan luomupunkut, Trapiche on kuitenkin ihan mukiinmenevä esitys. Ei se parasta ole mitä tällä rahalla saa, mutta kuitenkin ihan kelvollinen tuote rahan vastineeksi. Yksinkertaisten grillailulihojen palanpainikeviini, selvästi.

Lyhyesti: Perushyvä tusinapunaviini grillilihojen luvatusta maasta, Argentiinasta.

Arvio: OK – vaikka viini on melko kasvoton, ei se kuitenkaan ole hengetön. Jos haluaa tusinapunkkua lipitellä, on Trapichen luomuviini ihan taiten tehty sellainen.

Hinnan (8,98e) ja laadun suhde: Hyvä – viini on hintaisekseen kelpo ostos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti