Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


11.12.12

Poggio Gagliardo Malemacchie Riserva 2009

Poggio Gagliardo Malemacchie Riserva 2009
  • Valmistaja: Fattoria Poggio Gagliardo
  • Tyyppi: Punaviini, DOC Montescudaio Rosso
  • Maa: Italia
  • Alue: Toscana, Pisa, Montescudaio
  • Rypäleet: Sangiovese (100%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 18,50e (Lokakuu 2012, viinitkotiin.com)
  • Hinta nyt: 18,65e (Tammikuu 2013, viinitkotiin.com)


Montescudaio on pieni, muinainen toscanalaiskylä, jossa valmistetaan viiniä niin paikallisista (Sangiovese, Verdicchio, Vermentino) kuin kansainvälisistäkin lajikkeista (Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Sauvignon Blanc). Akateemisen viiniseuran Italia-illassa esitelty Malemacchie on Riserva-tasoinen (vähintään 24 kuukautta kypsytetty) 100% Sangiovese.

Väriltään viini on syvän kirsikanpunainen, taittuen reunoilta hieman vaaleammaksi ja rusehtavammaksi.

Tuoksu on hyvin mehevä ja lempeä: kypsää, lähes hillomaista kirsikkaisuutta, hentoa maustekaappia sekä yllättävästi hieman jugurttia (?!).

Maku on makeahkon kirsikkainen, pippurinen, rehevän hedelmäinen, runsaasta mausteisuudestaan ja kohtuullisesta hapokkuudestaan huolimatta melko pehmeä ja varsin hillityn tanniininen. Viini on kypsytetty lähinnä valtavissa tammisammioissa, minkä seurauksena viini ei ilahduttavasti maistu juurikaan tammelta pitkästä kypsytysajastaan huolimatta.

Korkeintaan keskipitkä jälkimaku on mausteinen ja kirsikkainen sekä hieman valjun ja onton oloinen.

Yleisesti Malemacchie jää vähän vaisuksi esitykseksi. Tyyliltään se on perus-toscanalaista hieman kosiskelevampi ja helpostilähestyttävämpi, minkä lisäksi se kyllä jää selvästi kahden edellisen Sangiovesen (Il Molino di Grace Chianti Classico ja Gratius) varjoon. Melko mutkaton ja simppeli Toscanan punainen, joka ei ole Riserva-merkinnästään huolimatta mitenkään hintansa väärti. Tyyliltään viini on lähempänä Alkon kympin viiniä.

Lyhyesti: Helppo, pehmeä ja tyylillisesti hieman vaatimaton Sangiovese Toscanan tuntemattomammilta viiniseuduilta.

Arvio: OK – melko harmiton lipittely-Sangiovese. Maistuu ihan hyvältä ja balanssikin on ihan kunnossa, mutta ei onnistu säväyttämään oikein millään akselilla.

Hinnan (18,65e) ja laadun suhde: Surkea – samaan hintaan saa paljon parempaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti