Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


24.12.12

Väliaikatiedote #9: Joulu

No niin, blogi tässä hiljentyy kunnioittamaan joulurauhaa bloginpitäjän paettua Etelä-Suomen subtrooppisia helteitä tännen Kemin lempeään -25 Celsiusasteen huomaan.

Palaan takaisin muistiinpanojeni ääreen loppuviikosta, joten eiköhän viimeistään vuodenvaihteessa blogi ole taas potkaisut itsensä käyntiin palaten normaaliin julkaisutahtiinsa, eli viini tai pari päivässä niin kauan kuin havaintoja riittää.

Nyt tässä odotellaan enää joulupöytään siirtymistä. Safkat rupeavat olemaan valmiita, sydämellä tehty seitankinkkukin on jo ehditty paistaa hyvissä ajoin ja viinejäkin on pari kappaletta.

Ja mitkä sitten olivat kirjoittajan omat valinnat joulun viineiksi?

-kaloille ja muille kevyille Balthasar Ressin "Von Unserm" Riesling 2011
-laatikoille, kinkuille ja muille tuhdimmanpuoleisille ruoille Te Kairangan Runholder Pinot Noir 2009
-juustoille, suklaille ja muille herkuille Sardane Banyuls Grand Cru 2006

Varastoistani olisi löytynyt monen monta hienompaakin tapausta, mutta ajattelin tänä vuonna luottaa kierrekorkkien magiaan - olisi sääli, jos joulupöydän ainoa punainen tai valkoinen maistuukin vain homeelta ja pahvilta ja varaviinit sijaitsevat 8 tunnin junamatkan päässä! Valitsemani viinit kuitenkin ovat varsin mainioita tyyliensä edustajia ja varmasti mitä mainioimpia joulupöydän kumppaneita.

Pinot Noir on nyt tunnin hengitellyt huoneenlämmössä, kun taas Riesling on makoillut jääkaapissa päivän pari... Voisi siis tässä kohta käydä ottamassa valkoisen huoneenlämpöön hieman lämpenemään ja punaisen sen tilalle viilenemään!

Rauhallista ja lämmintä uutta vuotta kaikille lukijoille; niin säännöllisille kävijöille kuin satunnaisille vieraille! Palataan aiheeseen vielä ennen vuodenvaihdetta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti