Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


11.12.12

Il Molino di Grace Chianti Classico 2008

Il Molino di Grace Chianti Classico 2008
  • Valmistaja: Il Molino di Grace
  • Tyyppi: Punaviini, DOCG Chianti Classico
  • Maa: Italia
  • Alue: Toscana, Chianti, Chianti Classico
  • Rypäleet: Sangiovese (100%),
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 18,50e (Lokakuu 2012, viinitkotiin.com)
  • Hinta nyt: – (ei Alkon valikoimissa)


Näköjään tässä vajaan parin kuukauden aikana meille Akateemisen viiniseuran Italia-illassa esitelty luomu-Chianti Classico on ottanut ja poistunut viinitkotiin.comin valikoimista. Sääli sinänsä, sillä omaan makuuni tämä taisi olla tilaisuudessa esitellyistä viineistä se ostamisen arvoisin.

Väriltään viini on aavistuksen verran mahonginruskeaan taittuvan kirsikanpunainen ja tyylille uskollisesti puolinäkyvä.

Tuoksu on viileä ja rauhallinen; lasista kohoaa sieraimiini Sangiovesen kirsikkaisuutta, savuista maaperää ja hillittyä tammea seetripuisena tai kevyen savuisena, sikarilaatikkoisena aromina.

Kepeä tuoksu ei anna odottaa hyvin napakkaa, intensiivistä ja varsin nuorekasta makua. Kielellä pyörii punaisia, kypsiä marjoja, hentoa savuisuutta, aromikkaita mausteita, seetristä puisevuutta sekä kevyttä suklaata ja vaniljaa taustalta. Suutuntuma on voimakas mutta silti miellyttävän kevyt ja ryhdikkään hapokas. Ainoastaan tanniinisuus jää melko vaatimattoman tuntuiseksi särmikkääseen suutuntumaan nähden.

Jälkimaku on hapokkaan ja kirpeän Morello-kirsikkainen, lämpimän mausteinen, puinen ja varsin pitkä. Yleisvaikutelma on varsin positiivinen ja tyylipuhdas; hyvä hapokkuus nostaa vettä kielelle ja jättää kevyesti suuta supistavan tunteen.

Il Molino di Gracen CC on todella mainio punaviini; hieman keskimääräistä simppelimpi ja kevyempi tyylinsä edustaja, mutta silti varsin tasapainoinen ja maukkaan aromikas esitys. Viini ei jäänyt viinitkotiin.comin hinnalla juurikaan jälkeen Alkon vastaavista, joten pieni sääli, että viini vaikuttaa valikoimista poistuneen.

Lyhyesti: Kevyehkön puoleinen, hapokas ja varsin nuorekas Chianti Classico, jossa osa-alueet puhaltavat hyvin yhteen hiileen. Klassinen toscanan punainen, jonka voi laittaa vuodeksi pariksi syrjään rauhoittamaan hapokkuutta ja keräämään hieman syvyyttä aromipalettiinsa.

Arvio: Tyylikäs – viini ei tuo tyylillisesti mitään uutta tai mielenkiintoista kentälle, mutta on silti sen verran tyylipuhdas tapaus, että sitä nauttii varsin mielellään. Luotettava valinta "talon viiniksi."

Hinnan (18,50e) ja laadun suhde: Hyvä – viini on hintaisekseen kelpo ostos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti