Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


7.11.12

Quinta dos Termos Tinto 2009

Quinta dos Termos Tinto 2009
  • Valmistaja: Quinta dos Termos
  • Tyyppi: Punaviini, DOC Beira Interior
  • Maa: Portugali
  • Alue: Beiras, Beira Interior
  • Rypäleet: Tinta Amarela, Mencia, Rufete, Touriga Nacional
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 3,99e (Toukokuu 2012, Quinta dos Termos)
  • Hinta nyt: – (ei Alkon valikoimissa)

Olin unohtanut kokonaan, että pöytälaatikossanihan makaa vielä arvioita viime keväältä! Kyseessä on siis blogissa jo muutaman vallan mainion viinin verran arvioidun portugalilaisluomutuottajan Quinta dos Termosin punaviini.

Termos Tinto on viinitalon peruspunaviini, joka valmistetaan vain Iberian niemimaalle tyypillisistä lajikkeista: Trincadeira Pretasta (Tinta Amarela), Jaenista (Mencia), Rufetesta ja Portugalin "kansallisrypäleestä", Touriga Nacionalista.

Väriltään viini on hieman siniseen taittuvan punainen ja jonkin verran läpinäkyvä.

Tuoksussa on paljon sinisiä marjoja sekä hieman tammea, mutta ei juuri muuta. Melko yksiuloitteinen ilmaisu.

Maku on todella helppo. Termos Tinto on arkisen sinipunamarjainen, korostuneen leivoksinen ja yleisesti varsin mukava mutta turhan yksinkertainen. Happorakenne pitää keskitäyteläisen viinin rakenteen helposti kasassa; tanniineja ei ole huomautettavaksi asti.

Jälkimaku on arkisen yksinkertainen ja lyhyenpuoleinen. Kielelle ei jää kuin kevyt, karpaloinen marjaisuus hetkeksi aikaa.

Termos Tinto on selvästi viinitalon peruspunaviini. Hyvin arkinen ja helppo kokonaisuus vaikuttaa melko vaatimattomalta viinitalon upeiden, runsaiden ja monisyisten viinien rinnalla. Ei viini varsinaisesti ole huonokaan, eikä se missään nimessä ole hinnalla pilattu, mutta viini ei oikeastaan tarjoa mitään uuttakaan. Suosittelen tarkastamaan talon asteen pari paremmat viinit.

Lyhyesti: Melko arkinen ja yllätyksetön peruspunaviini. Lähinnä täyttämään akuuttia viinintarvetta; ei tämä mikään erityinen täsmäase millekään ruoalle tunnui olevan.

Arvio: Keskinkertainen – peruspunaviini, joka ei hierrä, kierrä tai ärsytä. Ei myöskään herätä hurraahuutoja. Kulautettava.

Hinnan (3,99e) ja laadun suhde: Hyvä – viini on hintaisekseen kelpo ostos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti