Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


28.11.12

Väliaikatiedote #8: Hyvä syntymäpäivä! (Ja muita virstanpylväitä)

No niin, nyt se koitti! Viinihullun päiväkirjan 1-vuotispäivä, nääs. Blogini saama suosio, näin kävijämäärissä mitattuna, on ylittänyt huomattavasti omat odotukseni – sivulatauksia on nimittäin kertynyt jo puolisensataatuhatta vajaassa vuodessa! Lisäksi suosio näyttää kasvaneen varsin lineaarisesti, sillä tällä hetkellä blogi tahkoaa jo n. 10 000 käyntiä kuukaudessa, mikä on jo sellainen määrä, etten kuvitellut pääseväni sellaiseen kovinkaan nopeasti, jos koskaan. Toisin kuitenkin kävi! Pakko siis tässä myöntää olevani otettu näinkin tuoreen blogin nopeasti saamasta ja melkein räjähtävällä tavalla kasvaneesta suosiosta; kai se on uskottava, että tässä maassa on ainakin jonkin verran ihmisiä, joita viiniarvostelut kiinnostavat! Ja luotan myöskin siihen, että arvosteluissani on sen verran substanssia, että se saa ihmiset palaamaan tänne yhä uudelleen – sivulatauksia on kuitenkin huomattavasti enemmän kuin yksittäisiä kävijöitä.

(Lisäksi luotan myös kävijöiden olevan ihan oikeita ihmisiä, eikä vain botteja, vaikkei arvosteluita kovinkaan tiiviiseen tahtiin kommentoida. Tämä mm. siksi, että kävijämäärät näyttävät seuraavan melko uskollisesti sekä uusien arvosteluiden kirjoitusajankohtia että suomalaisia nukkumisaikoja!)

Lisäksi tässä tulipa puolivahingossa toinenkin merkkipaalu rikottua – nimittäin blogini 500. arvostelu! Ja kunnia tästä paikasta meni upealle ja ehdottomasti erikoispaikkansa ansainneelle Jaboulet'n Hermitage-kakkosviinille, joka tuli nautittua alkuviikosta mukavissa kotioloissa, Länsimetron räjähdellessä allamme. Tätä ennen arvosteluissani tuli myös ohitettua vielä yksi virstanpylväs – 250 punaviiniarvostelun raja – joten kaipa blogiani voi suositella erityisesti punaviinin ystäville; joka toinen arvostelu kun näyttää olevan ihan tilastoidenkin mukaan punaviinistä.

Joka tapauksessa, kiitos kaikille täällä käyneille, palatkaa ihmeessä uudestaan! Lupaan jatkaa kirjoitteluani samaan malliin. Eivätkä arvostelut tule ihan heti loppumaan – muistikirjoissani on tälläkin hetkellä semmoiset viitisenkymmentä arviota odottamassa pääsyään blogiin!

5 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon merkkipäivän johdosta. Sait vuodessa kasaan noin 450 arvostelua enemmän kuin allekirjoittanut :)

  Nostan hattua aktiivisuudelle ja kovalla työllä blogi todellakin on ansainnut suuren suosionsa, jonka sopii jatkuvan vielä monta vuotta eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon!

   Pyrin porskuttamaan samaan malliin niin kauan kuin kiinnostusta riittää, eli toivottavasti siis vielä varsin kauan!

   Mutta ei aina se määrä, vaan myös laatu, josta nostan vastavuoroisesti kotsaa sinnepäin - täälläpäin näet odotellaan että myös oma blogisi osoittaisi taas enemmän elonmerkkejä!

   Poista
  2. Olet oikeassa, oma blogini ajelehtii syvissä vesissä motivaatiopiikkiä odotellessa. Jotenkin tuntuu siltä, että viinistä olisi jo kirjoitettu kaikki mahdollinen. Mutta eihän se pidä paikkaansa, vaan uutta yleisöä ja harrastajia löytyy jatkuvasti etenkin Suomen kehittyvässä viinikulttuurissa.

   Poista
 2. Onnittelut! Aika hurjiin lukuihin olet vuodessa päässyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattikset, kaima! Tässä asiassa olemme harvinaisen samaa mieltä.

   Poista