Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


23.11.12

Las Moras Black Label Cabernet-Cabernet 2009

Las Moras Black Label Cabernet-Cabernet 2009
  • Valmistaja: Finca Las Moras
  • Tyyppi: Punaviini
  • Maa: Argentiina
  • Alue: San Juan, Valle de Pedernal (CS) / Zonda (CF)
  • Rypäleet: Cabernet Franc (50%), Cabernet Sauvignon (50%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 14,87e (Lokakuu 2012, Alko, tilausvalikoima)
  • Hinta nyt: 14,99e (Tammikuu 2014, Alko, tilausvalikoima)


Toinen Altian joulumessujen kahdesta Las Moras Black Label -sarjalaisesta oli nyt arvosteltava Cabernet-Cabernet; tarkka 50%-50% blend Cabernet Francia ja jokapaikanrypäle Cabernet Sauvignonia.

Väriltään viini on melko syvä, tumman viininpunainen.

Tuoksultaan viini ei ole järin runsas; lasista kohoaa hillitymmänpuoleisesti mustaherukkaa, paprikaa, makeaa paahdettua mausteisuutta ja vaniljaista tammea.

Viinin suutuntuma on varsin täyteläisen mehevä, hyvin pehmeä ja hedelmäisyydeltään makeankypsä. Tukevan uuttuneessa maussa on selvästi runsaammin lähes ylikypsää, hilloista mustaherukkaa kuin kepeämmässä tuoksussa. Lisäksi seassa on maitosuklaista tammea, joka tuntuukin peittävän lähes kaiken muun paitsi ylikypsän herukkaisuuden viinin mausta. Tanniineja on runsaammanpuoleisesti, mutta tämä ei riitä paikkaamaan vähäisen happorakenteen luomaa löysyyttä ja ponnettomuutta.

Jälkimaku on keskimakuun nähden varsin kuiva, katkeroisen mausteinen, hammastahnamaisen minttuinen, yrttinen ja Cabernet Francia mieleentuovasti kevyen paprikainen. Moniulotteinen jälkimaku on viipyilevä ja jättää paljon miellyttävämmän yleisvaikutelman kuin todella tylsä ja kasvoton keskimaku.

Yleisesti Black Label Cabernet-Cabernet olisi hyvä viini ilman keskimakua; tuoksu lupaa hyvää ja jälkimaku on varsin miellyttävän asenteellinen, mutta viinin varsinainen sydän – itse keskimaku – on todella tylsän yksitoikkoinen, yksiulotteinen ja kosiskelevan hilloinen. Kaikki mahdollinen mielenkiinto, jota viinistä saattaisi löytyä, on joko tuhottu ylikypsän makeilla rypäleillä tai peitetty täysin turhan ja liioitellun tammisuuden alle. Kokonaisuus on todella helppo, tylsä ja harmiton. Melko kehno tuote hintaluokassaan.

Lyhyesti: Todella yksitoikkoinen uuden maailman Cabernet blend. Antaa odottaa paljon parempaa mitä todellisuudessa onkaan. Lähökohdat ovat sen verran kehnot, että viini tuskin pystyy paranemaan mihinkään kypsyessään.

Arvio: Kehno – todella ponneton, kosiskelevan makea ja kaikin puolin yllätyksetön tapaus. Ilman miellyttävää tuoksua ja jälkimakua pisteet olisivat olleet varmasti vielä huonommat.

Hinnan (14,99e) ja laadun suhde: Surkea – samaan hintaan saa paljon parempaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti