Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


9.1.13

Don David Malbec Reserve 2010

Don David Malbec Reserve 2010
  • Valmistaja: Michel Torino
  • Tyyppi: Punaviini
  • Maa: Argentiina
  • Alue: Salta, Valle de Cafayate
  • Rypäleet: Malbec (100%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 11,99e (Marraskuu 2012, Alko)
  • Hinta nyt: 11,97e (Tammikuu 2014, Alko)

AMKA:n Pienet viinimaat -tilaisuuden päätteeksi esiteltiin hieman muita yhtiön maahantuomia, hieman tunnetumpia viinejä. Yksi niistä oli argentiinalaistuottaja Michel Torinon vanha tuttu Don David Reserve Malbec – viini, jonka aikaisempi vuosikerta oli tullut vastaan melko lailla tasan vuosi sitten.

Väriltään viini on mustanpuhuvan tummanpunainen ja lähes läpinäkymättömän paksu, reunoiltaan kevyesti purppuraan taittuva.

Tuoksultaan viini on musteinen, karhunvatukkahilloinen, kevyen kaakaoinen ja hennon savuinen. Seassa on myös kypsennettyjä tummia hedelmiä ja kevyttä mansikkaa.

Maultaan viini on runsas ja kypsänmakea, muttei kuitenkaan niin paljon mitä tuoksu antaa odottaa. Rotevan, karhunvatukkaisen ja tumman hedelmäisen maun seasta löytyy kevyttä tammen mausteisuutta, hentoa nahkeutta, hieman musteisuutta ja tummaa suklaata. Don Davidissa on varsin hyvä tanniininen grippi, mikä tuo kokonaisuuteen mukavaa otetta ja potkua, mutta viinissä on silti hedelmään nähden melko vähän hapokkuutta tuomassa runkoa, mikä vain korostaa entisestään viinin täyteläistä ja runsasta ilmaisua.

Rehevä jälkimaku jättää melko pitkän, tumman hedelmäisen, kirsikkaisen ja musteisen jälkivaikutelman kielelle, johon kevyt maustepippurisuus ja savuinen maamaisuus tuo kevyen karheata terää.

Yleisesti Don Davidin Malbec on melko helpostilähestyttävä ja mehevä argentiinalainen, joka tarjoaa muhkeaa ja kypsää hedelmää ei-kosiskelevalla asenteella. Vaikkakin selvästi uuden maailman viini, on se tyylillisesti ihan kohtalainen esitys. Ei kovinkaan paljoa muuttanut edelliseen vuosikertaan pohjaamaani käsitystä viinistä, vaikkakin tämä taisi olla asteen verran pehmeämpi. Pehmeistä ja tuhdeista viineistä pitävälle varsin kelvollinen grilliviini.

Lyhyesti: Varsin pätevä, vaikkakin melko kypsänmehevä argentiinalais-Malbec. Tyylistä pitäville ihan kelpo ostos, vaikkei muuten mitenkään kummoisempi viini olekaan.

Arvio: OK – hieman yksiulotteinen ja raskasliikkeinen, mutta silti ihan kelvollinen Malbec. Simppelinpuoleinen, tuhti viini simppelinpuoleiselle, tuhdille ruoalle.

Hinnan (11,97e) ja laadun suhde: OK – viini on hintansa arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti