Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


31.1.13

Väliaikatiedote #10: Alsace overdose

Vuosi alkoi mainiosti kahdella Alsacen viinien pariin sijoittuvalla tapahtumalla: aluksi oli Wennercon Trimbach-tasting, jonka jälkeen heti perään Alsace-viininäyttely Ritarihuoneella.

Ja tietenkin kausi-influenssan piti osua juuri tapahtumien kanssa päällekäin. Tuo tauti onnistui kaatamaan sängyn omaksi viikonloppuna ennen tapahtumia, mutta onneksi itse tapahtumien aikaan pystyi pysymään jo omilla tolpillaan, vaikkakin melko puolikuntoisena – esimerkiksi jutustelun joutui pitämään melko minimissä, ettei hallitsemattomat yskänkohtaukset päässeet valloilleen.

Samoin nenäni (ja sitä myötä) makuaistini eivät olleet aivan parhaimmassa terässään, joten tulevia arvosteluita kannattaa lukea se mielessä pitäen. Onneksi molemmissa tilaisuuksissa oli tarjolla paljon tuttuja viinejä, joilla pystyi hyvin "kalibroimaan" haju- ja makuaistin, eli tarkastamaan kuinka paljon viinistä pystyi aistimaan tuttuja aromeja. Yleisesti näin taudissa tuntui viinien makeus ja/tai hapokkuus korostuneen, monien kohdalla hedelmä tuntui mielenkiintoisesti taittuvan kohti jonkinlaista päärynäisyyttä ja yleinen mausteisuuden tunne tuntui olevan normaalia voimakkaampi; lisäksi varmasti monet hienostuneemmat nyanssit saattoivat jäädä kadoksiin, erityisesti tuoksusta. Silti, vajaakuntoisesta nokastani huolimatta, viinien erot tulivat onneksi melko hyvin havaittua, haju- ja makuaisti toimivat sentään auttavasti eikä tilanne ollut yhtä kurja kuin olisi voinut olla...

...Kuten esimerkiksi tänään, sillä nyt voimakkaimmatkin hajut tuntuvat tulevan kuin metrin etäisyydeltä haisteltuna, jos ollenkaan, ja kaikki maut vaikuttavat olevan vääriä. Tämän vuoksi ainakin Gérard Bertrandin pienimuotoinen viinitilaisuus menee allekirjoittaneelta nyt sivu suun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti