Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

24.3.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1453 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


8.4.13

Tesch Krone Riesling 2011

Tesch Laubenheimer Krone Riesling 2011
  • Valmistaja: Weingut Tesch
  • Tyyppi: Valkoviini, Qualitätswein (QbA) Nahe
  • Maa: Saksa
  • Alue: Nahe, Laubenheim
  • Rypäleet: Riesling (100%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 18,90e (Maaliskuu 2013, Winestate)
  • Hinta nyt: – (ei Alkon valikoimissa)


Varsin vakuuttavan Unplugged Rieslingin jälkeen meille esiteltiin Winestaten viinimaistelussa Teschin yhden viinitarhan Riesling, Krone.

Väriltään viini on melko syvän kellanvihreä.

Raikas tuoksu on Rieslingiksi yllättävän vegetaalinen; kypsän limettisyyden ja kalkkikivisen mineraalisuuden seasta löytyy ruohoisuutta, aromaattista yrttisyyttä ja kevyttä pippurisuutta.

Maultaan Krone Riesling on täyteläisenpuoleinen, nuorekas ja melko voimakas. Raikas, kuiva ja fokusoitunut maku tarjoilee kevyttä persikkaa, tuoretta sitruunaa, tuoretta omenaa, mineraalia ja hentoa hunajaisuutta. Kokonaisuus on varsin hapokas, kirpeänpuoleinen ja rapsakka, eikä se leviä ympäriinsä, vaan pysyy varsin tiiviinä pakettina.

Pitkähkö jälkimaku jättää kielelle pölyisen kivistä mineraalisuutta, kevyttä sitruksisuutta, hunajaisuutta ja aavistuksen mausteita.

Kokonaisuus on varsin tasapainoinen, maukas ja kaikin puolin mainio; tilaisuuden aluksi esiteltyjen, simppeleiden tai karujen Rieslingien jälkeen Krone vaikuttaa muita selvästi runsaammalta, voimakkaammalta ja täyteläisemmältä tapaukselta. Krone Riesling jättää varsin positiivisen yleisvaikutelman viinistä, joka kestää varmasti niin tuhdimpia ruokalajeja kuin kypsyttelyä vuosikymmenen vaihteeseen.

Lyhyesti: Voimakkaammanpuoleinen, täyteläinen ja vielä varsin nuori valkoviini. Tasokas Nahen Riesling, joka on varsin korkkaamiskuntoinen jo nyt, mutta tullee paranemaan seuraavien vuosien aikana.

Arvio: Tyylikäs – todella mainio, voimakas ja tasapainoinen Riesling, joka on tosin vielä nuoresta iästään johtuen hieman geneerinen ja tasapaksu; asia, jonka muutamat lisävuodet pikku hiljaa tulevat todennäköisesti korjaamaan.

Hinnan (18,90e) ja laadun suhde: OK – viini on hintansa arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti