Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


20.5.14

Väliaikatiedote #19: Cuvée Champagne Clubin maistelusta

Suomalaisia viiniblogeja aktiivisemmin lukevat ovat saattaneet jo ehtiä lukemaan muualta Cuvée Champagne Clubin bloggaajille viime viikolla järjestämästä shamppis-tastingista, jossa käytiin läpi varsin reipas kourallinen pientuottajashamppanjoita. Pitänee itsekin rustailla tapahtuman tiimoilta.

Yleensä tavallisista viinimaisteluista löytyy muutama huippu, kourallinen huteja ja kasa väliinputoajia. Sen sijaan jo tervetulomaljasta lähtien tämä maistelu oli todellista tykitystä, olfaktoristen aistien ilotulitusta ja hedonistista hekumaa! Vaikka varsin mielelläni aina juon kuohuviinejä, pidän kuitenkin itseäni ensisijaisesti puna- ja valkoviininystävänä; siksi olikin äärimmäisen virkistävää ja ihastuttavaa saada eteeni kattaus kuplivia, joista vaatimattomimmatkin kiepauttavat sukkia jo kierroksen pari jaloissa, kun taas parhaimmat saavat sukat pyörimään jo sitä tahtia, että olen alkanut tässä kehittelemään mahdollisuutta valjastaa ilmiötä energiantuotantoon.

Tosin kun illan aikana Cuvée Clubin toimintaa avattiin, rupesi myöskin selkiytymään miksi esiteltyjen viinien keskimääräinen taso oli niin pirun kova. Yrityksen on perustanut Champagneen, Reimsiin muuttanut pariskunta, jotka metsästävät alueelta mielenkiintoisia kuohuviinejä ja niiden tuottajia, valikoivat niistä oikeasti mielenkiintoisimmat ja nappaavat ne talliinsa – keskinkertaisia mitäänsanomattomuuksia ei mukaan hyväksytä, jotta standardit pysyvät korkealla. Maistelun tason perusteella en voi muuta kuin nyökytellä hyväksyvästi.

Firmalta voi tilata heidän edustamiaan kuplivia, jolloin tuotteet joko kuljetetaan sopivan hetken tullen Helsinkiin noudettaviksi tai lähetetään perille pakettina. Lisäksi tuotteita voi tilata mixed case -meiningillä tai jopa hankkia valmiiksi mietityn maistelusetin, jolloin saa kuuden pientuottajashamppiksen laatikon, josta löytyy 6 alueen erilaista kuohuviinityyliä parhaimmalla tavalla havainnollistavaa esimerkkiä ja tasting-taustamateriaalin. Järjestääpä Cuvée myös maistelutilaisuuksia niin paikalletilattuna palveluna kuin itse järjestämissään tiloissa Helsingissä.

Aion nyt tässä seuraavan parin viikon aikana naputella tuossa maistelussa kirjoittamani havainnot esitellyistä viineistä tänne, mutta todennäköisesti tulen heittelemään aika ajoin niiden sekaan myös arvioita muista viime aikoina maistelluista viineistä ja oluista, ettei blogi muutu pelkäksi shamppisblogiksi! Mutta siis erityisesti te kuohuvien ystävät: stay tuned!

2 kommenttia:

 1. Pitääköhän lopettaa blogien lukeminen, kun kaikki vaan kiusaa, kun en päässyt mukaan. :(

  Kuulostaa kyllä siltä, että menetin paljon, koska työt pakotti olemaan poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsehän välttelin koko maistelun ajan kiusausta ja pysyin asian tiimoilta teikäläisen suuntaan ystävällisyyttäni täysin vaiti! ;)

   En kuitenkaan ajatellut olla ihan _niin_ hienovarainen että jättäisin kokonaan kirjoittamatta tastingista! Eihän sitä itsekään pystyisi lukemaan kovinkaan montaa blogia (ml. omasi) jos jokainen missattu maistelu harmittaisi. :D

   Poista