Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


9.9.12

KWV Cabernet Sauvignon 2010

KWV Cabernet Sauvignon 2010
  • Valmistaja: KWV
  • Tyyppi: Punaviini
  • Maa: Etelä-Afrikka
  • Alue: Western Cape
  • Rypäleet: Cabernet Sauvignon (100%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 9,99e (Syyskuu 2012, Alko)
  • Hinta nyt: 9,98e (Tammikuu 2014, Alko)

Väriltään viini on tummanpunainen ja synkkä, mutta uuden maailman Cabernet'ksi melko läpinäkyvä. Tuoksultaan viini on yllättävänkin raikas etelä-afrikkalaiseksi: maan viineille tyypillistä tervaa ja palanutta kumia ei löydy juuri yhtään, sen sijaan nenään nousee selvää mustaherukkaisuutta, kevyttä omenaisuutta ja tummaa hedelmäisyyttä. Tuoksu on tuhdinpuoleinen, mehevä ja etäisesti savuisen pistävä, mutta muuten melko yllätyksetön.

Maultaan viini on selvästi nuori ja hedelmävetoinen. Ryhdikkäässä ja mausteisessa maussa tulee vastaan lähinnä kypsää kirsikkaisuutta ja mustaherukkaa. Hedelmäisyys on kuivanpuoleinen, kevyesti herukkahillokkeeseen taittuva. Makumaailma on melko geneerinen ja yllätyksetön, mikä ei kyllä varsinaisesti yllätä – lasista kun löytyy kympin uuden maailman Cabernet. Kokonaisuus on keskitanniininen, keskihapokas, keskitäyteläinen, keski-kaikkea; arkinen ja tylsä.

Jälkimaultaan viini on melko herukkainen, paahdetun mausteinen ja vaatimaton. Tuoksu luo rahkeet, jotka antavat odottaa enemmän mitä tulee. Viini on helpostilähestyttävä ja todella tylsä. Kai tätä lipitellä voi, mutta antaako tämä mitään muuta edes satunnaiselle tissuttelijalle kuin humalatilan?

edit: Katsos kehveliä, tämähän oli vuoden 300. postaus! Jes!

Lyhyesti: Geneerisen uuden maailman Cabernet Sauvignonin arkkityyppi. Viini ei ole hajuton tai mauton, mutta silti siitä on vaikea saada juuri mitään irti.

Arvio: Tylsä – eikä juuri muuta.

Hinnan (9,98e) ja laadun suhde: Heikko – viini ei vastaa hinnan luomia odotuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti