Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


5.1.12

Wolf Blass Yellow Label Cabernet 2008

Wolf Blass Yellow Label Cabernet Sauvignon 2008
  • Valmistaja: Wolf Blass
  • Tyyppi: Punaviini
  • Maa: Australia
  • Alue: South Australia
  • Rypäleet: Cabernet Sauvignon (100%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 12,99e (Kesäkuu 2011, Alko)
  • Hinta nyt: 12,99e (Tammikuu 2014, Alko)

Väri on sinertävään taittuva ja läpinäkymättömän punainen, olisin voinut veikata viinin olevan nuorempaakin sen sinertävästä sävystä päätellen. Tuoksu on tumma ja nahkainen, mutta siinä on myös etäinen maustekaappiin ja makeisiin taateleihin kääntyvä elementti.

Maku on tasapainoinen ja tasapaksu. Alussa on hieman makeaan taittuva tumma marjaisuus, mutta se ei pääse hallitsemaan viiniä tehden siitä paksun hillomaista, vaan se väistyy tehden tilaa paksuhkolle, lihaiselle ja mausteiselle hedelmäisyydelle. Hapot ovat yllättävänkin hyvät näin meheväksi viiniksi, mutta tanniinit ovat suht vaatimattomat Cabernet'ksi; niitä kyllä on, mutta soisin niitä olevan jopa enemmänkin.

Jälkimaku on mausteinen ja yllättävän pitkä. Yleisesti viini on yllätyksetön, mutta ihan kelpo valinta esimerkiksi tuhdimpien kesän grillausten seuralaiseksi. Tarpeeksi yksinkertaisille ruoille näin suorasukainen viini on juuri passeli. Viini on ihan positiivinen yllättäjä aussi-Cabernet'ksi, mutta hinta ei tunnu aivan vastaavan viinin laatua.

Lyhyesti: Tuhti perus-ok Cabernet Australiasta. Ei tarjoa suuria yllätyksiä, muttei varsinaisesti mene myöskään pieleen missään.

Arvio: OK – viini on hieman tylsähkö, mutta ihan hyvä sellainen.

Hinnan (12,99e) ja laadun suhde: Heikko – viini ei täytä hinnan luomia odotuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti